Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Barna, despre înregistrările cu Viorica Dăncilă: O înregistrare dintr-un grup criminal organizat. Parcă urmăream un film cu gangsteri

Inquam Photos/ Octav Ganea
Dan Barna

Președintele USR Dan Barna a declarat, referitor la înregistrarea apărută în spațiul public în care Viorica Dăncilă le-a vorbit parlamentarilor PSD despre miza justiției în rămânerea la guvernare, că părea un film cu gangsteri, „o înregistrare dintr-un grup criminal organizat”, scrie Mediafax.

„Ați auzit înregistrările cu doamna Dăncilă. Parcă urmăream un film cu gangsteri. Părea o înregistrare dintr-un grup criminal organizat, pentru că despre asta vorbim, despre amenințare, despre șantaj, despre amenințări mai voalate sau mai directe. Din această perspectivă, dacă moțiunea nu va trece, se va întâmpla lucrul acesta tocmai datorită amenințărilor, mitei, de aceea noi spunem constant că soluția sunt alegerile anticipate. Sper că moțiunea va trece, pentru că altfel vom rămâne în aceeași logică de troc ordinar, în aceeași logică ridicolă de oameni plătiți cărora li se cumpără conștiința ca la piață. Aceasta este vechea clasă politică despre care spunem de trei ani că trebuie să plece de la guvernare”, a afirmat Dan Barna, miercuri seară, la Digi 24.

Citește și: O bancă importantă din România a primit lovitura de grație! Amenda uriașă pe care o au de plătit

Reacția liderului USR vine după ce Newsweek România a publicat o înregistrare audio, atribuită unei ședințe a Vioricăi Dăncilă cu parlamentarii PSD, în care premierul le-ar fi vorbit colegilor de partid despre miza justiției în rămânerea la guvernare.

Ca urmare, șapte membri ai CSM au anunțat, într-un comunicat, că solicită plenului CSM și președintelui Lia Savonea să sesizeze Curtea Constituțională, acuzând-o pe Viorica Dăncilă că, prin declarațiile făcute, „ştirbeşte în mod grav independenţa autorităţii judecătoreşti” și „stârneşte îngrijorări extreme cu privire la intenția de a subordona politic justiția”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.