Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Barna, după nominalizarea lui Cîțu: 'USR nu oferă un cec în alb PNL sau premierului desemnat. Nominalizarea lasă deschisă și perspectiva anticipatelor'

Inquam Photos / Octav Ganea
Iohannis Barna

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat, miercuri seara, pe Florin Cîțu premier. Decizia a fost luată în urma consultărilor pe care șeful statului le-a avut cu liderii partidelor parlamentare.

Dan Barna, liderul USR, a anunțat că nu va decide dacă acordă votul de învestitură noului guvern decât după ce va negocia cu premierul desemnat. Totodată, Barna a ”descifrat” nominalizarea lui Cîțu ca fiind una făcută pentru a fi respinsă de Parlament, cu scopul de a se ajunge la alegeri anticipate.

Citește și: Dana Budeanu sare în apărarea lui Ludovic Orban! În schimb, pe Violeta Alexandru a făcut-o praf: ‘O paparudă’

”E o nominalizare previzibilă, vom vedea care va fi poziția premierului desemnat și ne așteptăm să fim invitați la consultări și la constituirea unei majorități parlamentare și vom lua decizia. Vom decide dacă vom vota la învestitură după discuții. Președintele nu ne-a spus pe cine va pune premier. La audieri vom face ce am făcut și la celelalte audieri. Cei care nu vor convinge nu vor primi votul nostru. USR nu oferă un cec în alb PNL sau premierului desemnat, ne așezăm la masă pentru a ieși din criză.

Nominalizarea aceasta lasă deschisă și perspectiva anticipatelor, dar șansele reale ca acestea să se întâmple sunt destul de reduse. Vrem ca primul lucru să fie OUG pentru primari în două tururi.”, a declarat Dan Barna, la Digi 24.

Citește și: O nouă țeapă marca ‘Gigi Becali’! Atenție, români, cineva își bate joc de voi! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.