Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Dan Barna, despre eliminarea pensiilor speciale: 'Toată lumea e de acord, mai puţin când e vorba de el însuşi'

Inquam Photos / George Calin
Dan Barna

Vicepremierul Dan Barna afirmă că reprezentanţii diverselor categorii de beneficiari de pensii de serviciu sunt de acord cu faptul că e "injust" ca cineva să primească o pensie al cărei nivel să fie mai mare decât salariul pe care l-a primit muncind, însă atunci când vine vorba despre ei, fiecare beneficiar susţine că pensia specială de care beneficiază categoria din care face parte trebuie menţinută.

"Există un grup de lucru care discută cu fiecare categorie profesională care beneficiază de pensii speciale care ar fi soluţiile. Şi ce este cel mai cel mai... aş spune comic, dar nu chiar comic, e cumva şi amar în egală măsură, fiecare e total de acord că pensiile speciale trebuie eliminate şi că sunt injuste şi că unele sunt mai mari decât venitul pe care l-a avut omul muncind, decât salariul respectiv, ceea ce nu e deloc în regulă, toată lumea e de acord cu asta, mai puţin când e vorba de el însuşi şi de propria categorie. Adică toată lumea spune: da, trebuie eliminate, dar ale noastre nu, pentru că avem situaţia asta. Şi toţi spun asta”, a afirmat Dan Barna, joi seară, la Digi 24, relatează News.ro.

El a adăugat, referindu-se la beneficiarii de pensii speciale, că "toţi pretind că a lor este îndreptăţită şi că toate celelalte sunt nejustificate".

Întrebat care ar fi termenul la care ar urma să fie rezolvată problema legată de inechităţile legate de pensiile de serviciu, viceprim-ministru a răspuns că "e un proiect pentru următorul an şi jumătate, doi ani”.

Citește și: Dan Barna îl 'scutură' pe Dacian Cioloș: 'E un mesaj foarte prost' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.