Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Barna: 'Este nevoie de un preÅŸedinte activ, de un preÅŸedinte prezent, de un preÅŸedinte implicat'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Dan Barna

Candidatul Alianţei USR PLUS la alegerile prezidenţiale, Dan Barna, a declarat luni, la Galaţi, că în acest moment România are nevoie de un preşedinte activ, de un preşedinte prezent, de un preşedinte implicat, care să pună în dezbaterea societăţii teme care contează cu adevărat, potrivit Agerpres.

Prezidenţiabilul a enumerat dintre temele importante viitorul industriei grele, tăierea pădurilor, problema spitalelor şi infecţiilor nozocomiale. El a explicat că miza alegerilor prezidenţiale este simplă, în sensul că trebuie să răspundă la ce se va întâmpla cu România în viitorul apropiat şi mediu.

Citește și: Jandarmeria reacționează! Dezvăluire despre așa-zisa destructurare a trupelor de intervenție

"Miza este una foarte simplă: ce fel de Românie vrem să avem în următorii cinci ani, zece ani, spre ce direcţie mergem mai departe ca ţară. La 30 de ani de la Revoluţie avem libertate, dar bunăstarea întârzie să apară. Şi nu vorbesc doar de bunăstarea din buzunar, ci vorbesc despre ce se întâmplă cu statul român, facem sau nu facem reforme în educaţie, infrastructură, sănătate, în administraţie, acele reforme despre care vorbeşte fiecare dintre români şi pe care le aşteptăm cu toţii, acele reforme care trebuie să retransforme România într-o ţară în care tinerii să vrea să trăiască. Astăzi, jumătate dintre tinerii de liceu vor plece din ţară. Lucrurile acestea trebuie să înceteze. Nu ne mai permitem să mai aşteptăm încă cinci ani până când trebuie să ne dăm seama că trebuie să schimbăm semnificativ clasa politică din România. Este nevoie de un preşedinte activ, de un preşedinte prezent, de un preşedinte implicat, care să fie prezent şi să pună în dezbaterea societăţii acele teme care contează cu adevărat: trebuie sau nu să fie susţinută de statul român industria grea, trebuie sau nu oprită tăierea pădurilor, trebuie sau nu să abordăm problema spitalelor şi infecţiilor nozocomiale la modul asumat şi fără să ne ascundem în spatele unor statistici", a spus Barna.

Dan Barna s-a aflat luni la Galaţi, unde şi-a prezentat în cadrul unei conferinţe de presă proiectul de preşedinte.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.