Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Barna: 'Ideea nu este de a ne întoarce pe nişte poziţii în guvern, ci de a discuta realizarea reformelor din programul de guvernare'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Dacian Cioloș Dan Barna Ciolos Barna

Dan Barna, care a pierdut alegerile pentru funcţia de preşedinte al USR PLUS după cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor interne, a declarat, sâmbătă, că nu doreşte întoarcerea formaţiunii sale la guvernare "pe nişte poziţii", ci vrea realizarea reformelor agreate în programul de guvernare al coaliţiei, potrivit agerpres.ro.

"Ideea nu este de a ne întoarce pe nişte poziţii, ideea este de a discuta cu un premier capabil, Florin Cîţu nu e în această categorie, realizarea reformelor pe care le-am agreat în programul de guvernare. Dacă facem reforma Justiţiei, legile Justiţiei, SIIJ, dacă vorbim de zero taxe, dacă discutăm despre primari în două tururi, dacă vorbim despre garanţia pe ambalaje şi celelalte lucruri pe care le avem foarte clar în programul de guvernare există şansa să revenim la guvernare. Dacă vorbim iar de hai să împărţim nişte prefecţi (...), nu e cazul", a spus Barna la Romexpo, după congresul USR PLUS, întrebat dacă va accepta reintrarea la guvernare în condiţiile în care se va cere renegocierea portofoliilor.

El a afirmat că trebuie stabilite, de asemenea, termene clare de realizare a reformelor.

"Mandatul pe care l-am primit noi de la Comitetul Politic asta spune. Ideea nu este că dacă în locul lui Florin Cîţu vine un alt premier gata, a doua zi suntem la guvernare şi vedem noi ce mai facem. Discuţiile vor fi exact aşa cum au fost şi la Vila Lac, dar, din păcate, încă premierul Cîţu a decis să nu îl respecte, să stabilim un calendar foarte specific şi foarte clar", a susţinut Barna.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.