Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Barna îl 'faultează' pe Ludovic Orban: 'Din punctul nostru de vedere guvernarea Orban va fi o guvernare slabă'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Dan Barna

Prezidențiabilul Dan Barna a afirmat, vineri, că USR optează pentru alegeri anticipate, deoarece Guvernul Orban va fi unul slab, neavând o majoritate stabilă. El a adăugat că voturile USR nu sunt precum „punguța cu doi bani”, iar negocierile cu PNL pentru investirea noului Guvern continuă.

„Din punctul nostru de vedere guvernarea Orban va fi o guvernare slabă, pentru că majoritatea parlamentară nu poate să îl ajute. Este o guvernare slabă, de aceea am spus că soluția sunt anticipatele. (...) Din punctul nostru de vedere este mai bine să continuăm cu un guvern interimar trei luni, să facem anticipate și să închidem. Președintele Iohannis a optat pentru varianta aceasta. Este decizia domniei sale”, a spus Dan Barna, la TVR1, potrivit Mediafax.

El a adăugat că voturile USR nu sunt „precum punguța cu doi bani”.

Liderul USR a precizat că discuțiile cu Ludovic Orban au fost pozitive.

„Astăzi am discutat care sunt obiectivele, cumva condițiile noastre, ale USR, pentru a susține investitura Guvernului în Parlament, respectiv alegerea primarilor în două tururi, fără penali în funcții publice, inițiativă care se află la Camera Deputaților. E un moment optim ca această inițiativă să treacă de Parlament. Mai era recursul compensatoriu, unde pare că este un acord în Parlament și discuția pe comisari să aibă loc în Parlament. Domnul Orban a fost foarte deschis în această abordare”, a subliniat Barna.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.