Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Saga unei legi controversate! Dan Barna, în dezacord cu abordarea PNL: 'Este o practică cu care noi nu suntem de acord şi care nu mai poate să continue'

dan barna

USR PLUS nu susţine politica statului de a oferi cu titlu gratuit imobile celor care le au în concesiune, acestea putând fi folosite pentru a asigura resursele şi funcţionalitatea sistemului de pensii, a reiterat, joi, copreşedintele partidului Dan Barna.

"A fost o discuţie în coaliţie pe acest subiect. Am transmis colegilor de coaliţie poziţia USR PLUS - statul român trebuie să îşi folosească imobilele, terenuri şi clădiri, pentru a obţine resurse din ele şi nu pentru a le oferi cu titlu gratuit. Este o practică cu care noi nu suntem de acord şi care nu mai poate să continue aceea de a da cu titlu de folosinţă gratuită un număr de ani anumite imobile, după care, dacă tot le foloseşte omul, hai să-i dăm şi proprietatea. Este o resecularizare, ca să-i spunem aşa, ori lucrul acesta nu poate să mai continue, tocmai pentru că avem dezbaterea pe sistemul de pensii, pe cum construim un fond care să asigure resursele şi funcţionalitatea acestui sistem pentru anii următori şi pentru generaţiile următoare", a afirmat Barna, la Senat.

Potrivit vicepremierului, PNL susţine această acordare cu titlu gratuit. Dan Barna a atras atenţia că nu este vorba doar de terenul de la Romexpo, ci de toate terenurile aflate în folosinţa Camerelor de comerţ din România.

"Practic, toate imobilele pe care Camerele de comerţ le deţin cu titlu de concesiune, folosinţă în toată ţara devin printr-un pocnet de deget proprietate a unor instituţii private, statul oferindu-le cu titlu gratuit. (...) Am văzut cu toţii imagini cu proiectul gândit a fi realizat la Romexpo sau de alte Camere de comerţ. Dezvoltarea e necesară, o susţinem, dar ea ar trebui să se facă pe o logică de licitaţii în care statul român primeşte nişte sume, astfel încât cetăţenii să beneficieze de resursa statului. Ideea aceasta de a aloca gratuit terenuri este cea pe care nu o susţinem, în rest dezvoltarea şi proiectele care să aducă dezvoltare vor fi susţinute întotdeauna. (...) Politica publică a statului faţă de imobilele proprii (...) care până acum a existat noi nu o susţinem, de a oferi imobile cu titlu gratuit celor care le folosesc sau care le au în momentul de faţă în concesiune", a explicat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.