Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Barna pune tunurile pe Iohannis după decizia CCR: 'O serie lungă de amânări nu e o rezolvare a crizei. E doar un pas în lateral'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Dan Barna

Dan Barna, preşedintele USR, îl critică pe Klaus Iohannis după decizia CCR care îl obligă pe preşedinte să revoce miniştrii propuşi de Viorica Dăncilă pentru remaniere şi să numească interimarii propuşi de premier. Barna consideră şi că este ruşinos faptul că Viorica Dăncilă a ajuns să fie obligată de CCR să meargă în Parlament pentru restructurare. Preşedintele USR solicită din nou alegeri anticipate.

"Deciziile de azi ale Curții Constituționale arată că, pentru soluționarea crizei politice, nu e altă soluție decât plecarea guvernului și organizarea de alegeri anticipate.

Faptul că doamna Dăncilă a amânat la nesfârșit prezentarea în Parlament așteptând să fie obligată de o decizie a Curții e rușinos pentru PSD și dăunător pentru țară.

Pe de altă parte, decizia care silește președintele să numească miniștrii interimari ne arată că tot ce a obținut până acum domnul Iohannis nu a fost decât o amânare care n-a ajutat la nimic. O serie lungă de amânări nu e o rezolvare a crizei. E doar un pas în lateral.

Partidele de opoziție trebuie să facă repede primul pas - depunerea moțiunii de cenzură. Fac și pe această cale un apel. Acest guvern trebuie să plece, această criză trebuie să înceteze", scrie Barna pe Facebook.

CCR a admis parțial conflictul Guvern-Președinție. Klaus Iohannis e obligat să revoce miniștrii demiși și să numească interimarii. Președintele României trebuie să motiveze de îndată refuzurile remanierii.

Judecătorii CCR au constatat că Președintele României nu și-a executat în mod corect decizia de revocare, iar astfel șeful statului este obligat să îi revoce pe miniștrii, au explicat sursele citate.

De asemenea Klaus Iohannis este obligat și să numească interimari, pentru a rezolva problema continuității Guvernului, au mai precizat sursele menționate.

În ceea ce privește revocarea, șeful statului trebuie să semneze pentru eliberarea din funcția Anei Birchall din funcția de ministrul al Justiției, în contextul în care aceasta fusese propusă ca vicepremier pentru parteneriate strategice de către premier.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.