Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Barna răspunde nervos în stilul șefului CFR: 'Nu poți să trimiți autocare la 2 noaptea pe câmp'

barna

Vicepremierul Dan Barna a avut vineri o discuție tensionată cu jurnaliștii care l-au întrebat de ce oamenii rămași blocați în tren nu au primit apă.

„Ati vazut declaratia ministrului Transporturilor. Din punctul nostru de vedere subiectul este incheiat. Nu ajută pe nimeni o isterie falsă. A fost o formulare nefericita in prima faza. Trebuie sa evaluam oamenii in functie de ce fac si nu in functie de o declaratie”,  a declarat Barna, la Guvern.

Liderul USR a precizat ca nu a existat in CFR un plan de management de reactie in caz de criza: „Nu e nici prima, nici ultima data cand datorita accidentelor sau fenomenelor meteo extraordinare se intampla astfel de evenimente. Ce invataminte tragem este ca trebuie un plan de management de reactie in situatii de criza, cand un tren e blocat sa fie prevazute persoanele care trebuie sa intervina”.

Chestionat de presa de ce nu a ajuns nimeni la oamenii blocati in tren, vicepremierul a raspuns vizibil iritat.

„Puteti sa va certati cu mine cat doriti. E foarte frumos să spunem: să se trimită un autocar. Dacă eşti pe câmp, unde nu e drum, la 2 noaptea, nu poţi să trimiţi 30 de autocare să vină transportate cu elicoptere ca să ia 1.000 de oameni. Asta este realitatea factuală", a afirmat Barna.

Vicepremierul a relatat ca si el a stat blocat in tren „cu siguranta intre 7 si 8 ore” pe vremea cand era student.

„Nu este prima oară când se întâmplă ca un tren să se blocheze datorită accidentului. Cu toții, cei care am călătorit cu trenul am stat în tren când s-a blocat și am stat o oră, două, trei, cinci... după situație. Când am fost student cred am stat undeva la șapte sau opt ore, undeva pe Valea Oltului. Accidentele sunt inevitabie, din păcate”, a povestit Dan Barna.

Întrebat în legătură cu faptul că mai mulţi copii au stat fără apă şi alimente aproape 26 de ore, Barna a spus: "Îmi pare rău de experienţa pe care au avut-o călătorii şi de situaţia într-adevăr foarte neplăcută pe care au experimentat-o toţi cei din acel tren, şi tinerii şi cei mai puţin tineri. Trenul a ajuns în cele din urmă la destinaţie. Nu e nimic de lăudat sau de apreciat în ceea ce s-a întâmplat. Da, a fost o zi neagră pentru calea ferată, îmi pare rău pentru oamenii care au suferit de aceste lucruri, însă situaţia se poate repeta, aceasta este realitatea. Soluţia este un management de criză astfel încât să se poată interveni rapid".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.