Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Barna referitor la cazul Kamil Demirkaya: 'Justiţia din România a arătat că poate funcţiona indiferent de ce presiuni vin din ţară sau din exterior'

Agerpres
Dan Barna

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, consideră că respingerea cererii autorităţilor turce de extrădare a jurnalistului Kamil Demirkaya demonstrează că justiţia din România "nu se află la cheremul lui Dragnea şi Erdogan", relatează agerpres.ro.

citește și: Detalii neștiute scoase la suprafață: Avere uriașă pentru noua șefă CSM!

"Salut decizia şi curajul judecătorilor şi procurorilor Curţii de Apel de a respinge astăzi cererea de extrădare a jurnalistului turc Kamil Demirkaya, care îndrăznise să îl critice pe Erdogan. Încă o dată, justiţia din România a arătat că poate funcţiona indiferent de ce presiuni vin din ţară sau din exterior. România este un stat democratic, membru UE şi NATO. Nu contează ce vrea Liviu Dragnea sau cât de mult îl admiră pe Erdogan. Drepturile omului sunt intangibile, iar valorile europene trebuie să rămână un fundament pentru democraţia din România", a scris liderul USR pe Facebook.

Acesta apreciază că extrădarea jurnalistului Kamil Demirkaya reprezintă o "linie roşie peste care nu ne putem permite, ca ţară, să trecem" şi a făcut un apel public către Ministerul Public să nu atace decizia Curţii de Apel la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

"Haideţi să intrăm în preşedinţia României la Consiliul UE ca europeni, nu ca marionete aflate la cheremul lui Recep Tayyip Erdogan! Respectaţi drepturile omului", a spus Dan Barna.

Curtea de Apel Bucureşti a respins, vineri, cererea autorităţilor turce de extrădare a jurnalistului Kamil Demirkaya de la publicaţia Zaman România.

Instanţa a respins cererea pe motiv că nu sunt întrunite condiţiile pentru extrădare.

Săptămâna trecută, Kamil Demirkaya a fost audiat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, pe numele lui fiind emisă de către autorităţile turce o cerere de extrădare. Ziaristul turc locuieşte în Bucureşti împreună cu soţia şi fiul său în vârstă de 10 ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.