Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Barna îi dă replica lui Ludovic Orban, care a acuzat un blat USR-PSD: 'Nu s-a votat cu Iordache, cum am putea să o facem?'

lumeapolitica.ro
Dan Barna

Dan Barna, preşedintele USR, i-a dat replica lui Ludovic Orban, după ce premierul a acuzat că "nu există altă posibilitate" decât a unui un blat între PSD şi USR, spunând că cei care au votat alături de social-democraţi "sunt în pragul nebuniei".

„Colegii mei au ieşit. Ce reacţii să ai la un vot firesc? Reacţiile apar pentru că suntem în campania electorală. Încercăm să prostim românii. Nu s-a votat cu Iordache, cum am putea să o facem?”, a declarat Dan Barna, miercuri, în cadrul unei declaraţii de presă.

Ludovic Orban acuză direct USR de BLAT cu PSD în Parlament: Altă concluzie nu se poate trage/ VIDEO

”Domnul Iordache a câştigat cu o majoritate foarte largă. Voturile USR nu sunt acolo şi nici nu aveau de ce să fie. Orice afirmaţie sau sugestie că ar fi fost vorba despre un blat o resping categoric şi este absurd”, a declarat, miercuri, Dan Barna.

Acesta afirmă că USR este un partid transparent şi un eventual ”blat” ar fi fost imposibil.
„Cum aş putea eu să le spun colegilor mei să voteze cu Iordache? USR este un partid transparent. Vă imaginaţi că, dacă aş fi spus unui coleg din USR - „Bă, votăm cu Iordache” nu ar fi apărut pe 700 de burtiere? Serios acum. Eu înţeleg disperarea PNL să sugereze că ei sunt – vezi Doamne – singurii care luptă pentru România”, a mai afirmat Barna.

Liderul USR acuză PNL că parte dintre parlamentarii PNL au votat în favoarea lui Florin Iordache.

”Ideea că noi am fi votat cu Iordache este absurdă. O parte dintre cei din PNL au votat cu Iordache, pentru că altfel nu aveau cum să iasă cifrele. Hai să nu ne mai ascundem după deget”, a mai afirmat Dan Barna.

Fostul ministru al Justiției, Florin Iordache, a fost votat, marți, să fie președintele Consiliului Legislativ. Iordache a obținut mai multe voturi decât fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, și decât candidatul propus de USR, Ionuț Duli Mazâlu. Iordache, susținut de PSD, a avut 185 de voturi, față de 41 de voturi Augustin Zegrean, propus de PNL, și două voturi pentru în cazul lui Mazâlu, propus de USR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.