Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Barna, şantaj psihologic la PNL: Dacă nu se fac alianţe pentru locale înseamnă că PNL are o înţelegere cu PSD

Guvernul Romaniei / facebook
orban barna

Dan Barna a declarat că existența unei înțelegeri între PNL și PSD cu privire la organizarea alegerilor anticipate va putea fi confirmată în cazul în care observă că nu există colaborare în municipiile unde trebuie „trimiși acasă” primarii social democrați.

Întrebat dacă este de acord cu scenariul vehiculat în spațiul public, potrivit căruia PNL și PSD au avut o înțelegere pentru organizarea alegerilor anticipate și de aceea este compromisă alegerea primarilor în două tururi, Barna a spus, la Digi 24: „Existența sau nu a acestui scenariu va fi confirmat de atitudinea PNL în etapa aceasta de pregătire a alegerilor locale și de desemnarea candidatilor pentru locale. Dacă nu există colaborare deschisă în orașe și municipiile unde putem scăpa cu adevărat de PSD, având colaborare cu cei de la PNL, dacă nu există această deschidere - mesajele din ultimele zile nu o confirmă, atunci putem pune, într-adevăr, problema unei înțelegeri a vechilor dinozauri a politicii românești. Dacă lucrurile însă merg în logica asta, în care avem șansă să trimitem mulți primari PSD acasă, atunci putem spune că e un context politic”.

De asemenea, liderul USR a mai precizat că luni va discuta cu premierul Ludovic Orban pentru a stabili o întâlnire despre alegerile anticipate. Cel mai probabil, întâlnirea va avea loc în cursul zilei de marți.

„Suntem aliniați pe ce urmează să se întâmple, obiectivul este să avem două guverne care să pice în Parlament și să intrăm în linie dreaptă pentru a putea avea alegeri anticipate”, mai explică Barna.

Liderul deputaților PNL Florin Roman a dat clarificări cu privire la un posibil blat între PSD și PNL dinaintea moțiunii de cenzură. El a catalogat scenariul ca fiind o „bazaconie”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.