Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Barna sare în apărarea lui Ghinea în scandalul pe PNRR: 'Este un om foarte vertical. Susţin pariul şi provocarea pe care i-a adresat-o lui Ciolacu'

Inquam Photos / George Calin
Dan Barna

Vicepremierul Dan Barna, copreşedinte USR PLUS, a declarat, vineri, la Sibiu, că ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) Cristian Ghinea este un om "foarte vertical", iar gestul său de a lucra cu demisia pe masă în legătură cu aprobarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) este unul "demn".

"Cristian Ghinea este un om foarte vertical, şi evident că îi susţin acest punct de vedere, cum susţin şi pariul şi provocarea pe care i-a adresat-o domnului Ciolacu (n.r. Marcel Ciolacu, preşedintele PSD). Dacă PNRR va fi respins de Comisia Europeană, Cristian Ghinea şi-a pus mandatul pe masă. E corect, e logic, e demn, dar la fel şi domnul Ciolacu, care aruncă în derizoriu cu iresponsabilitate cel mai important program pentru România să îşi pună mandatul pe masă, dacă Comisia Europeană va aproba acest program şi România va intra în etapa de dezvoltare care înţeleg că îl amărăşte teribil pe liderul PSD", a spus Barna într-o declaraţie de presă, conform AGERPRES.

Ministrul Cristian Ghinea a arătat că PNRR este un exerciţiu unic pentru că toate detaliile trebuie stabilite înainte de începere - spre deosebire de fondurile europene clasice, unde se decid doar alocările înainte şi proiectele concrete se fac ulterior.

"Ciolacu, hai să discutăm cu demisia pe masă! Factual, situaţia e clară şi este descrisă în disclaimerul la tabelele trimise de Comisia Europeană publicate de PSD cu mare tam-tam: sunt întrebări puse de Comisia Europeană legate de procedura de costing. Am spus în mai multe rânduri că PNRR este un exerciţiu unic pentru că toate detaliile trebuie stabilite înainte de începere - spre deosebire de fondurile europene clasice, unde se decid doar alocările înainte şi proiectele concrete se fac ulterior", a scris ministrul, vineri, pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.