Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Barna SCAPĂ porumbelul: anunță că în coaliție nu a existat consultare pe Legile Justiției

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Dan Barna

Copreşedintele USR PLUS Dan Barna a informat, marţi, că ministrul Justiţiei, Stelian Ion, se va consulta în zilele următoare cu reprezentanţii fiecărui partid din coaliţia guvernamentală pe tema Legilor Justiţiei, astfel încât să existe susţinere pentru acest proiect, conform Agerpres.

Citește și: Șeful deputaților PSD se DEZICE de protestele de stradă și ACUZĂ că Florin Cîțu a promis ridicarea restricțiilor ca o diversiune

"Legile Justiţiei sunt pe fluxul de a ajunge la formula pe care coaliţia o va prezenta în Parlament, în următoarele zile continuă discuţiile ministrului Justiţiei cu specialiştii din fiecare partid al coaliţiei, procedura de avizare, de asemenea, curge, astfel încât, într-un termen cât mai scurt, într-o săptămână jumătate - două săptămâni, să putem adopta în Guvern aceste legi şi să le aducem în Parlament pentru dezbateri. (...) Legile Justiţiei sunt în dezbatere publică de şase luni de zile. A fost adoptat acum mai bine de o lună şi jumătate un memorandum în Guvern prin care s-a stabilit foarte clar acest calendar, pe care Stelian Ion îl respectă şi suntem obligaţi să-l respectăm, tocmai de aceea şi discuţia de astăzi. E foarte clar că trebuie să avem un acord al coaliţiei la nivelul Guvernului, tocmai pentru a veni cu o formulă solidă şi consolidată în Parlament. Se va întâmpla lucrul acesta. Exact cum am spus, la Ministerul Justiţiei, în zilele următoare, vor avea loc aceste consultări cu reprezentanţii fiecărui partid din coaliţie, astfel încât formula pe care o avem şi care este în momentul de faţă în dezbatere publică să aibă susţinerea coaliţiei şi să vină din această postură de document de lege adoptat în Guvern", a declarat Barna, după reuniunea coaliţiei guvernamentale.

El a precizat că în şedinţă nu s-au discutat chestiunile de fond în cazul Legilor Justiţiei. "Eventualele elemente asupra cărora ar trebui să avem o decizie politică vor veni în următoarele şedinţe ale coaliţiei", a spus Barna.

Întrebat dacă Poliţia judiciară ar trebui să rămână la MAI cum este în prezent sau să treacă la Ministerul Justiţiei, cum prevede programul de guvernare, el a răspuns: "În momentul de faţă, aceste legi sunt în dezbatere. (...) Nu o să mă exprim pe un punct, pentru că va fi o decizie a coaliţiei".

"În momentul de faţă poziţia mea este de a respecta prevederile din programul de guvernare. Evit să detaliez pe conţinut. Nu am spus că mi-am schimbat poziţia reflectată în programul de guvernare", a afirmat Dan Barna.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.