Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Barna și Dacian Cioloș sunt fericiți, legea bugetului a ieșit cum au vrut: 'Nu ne mai putem permite să avem creşteri salariale'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Dan Barna Dacian Cioloș Barna Cioloș

Alianţa USR PLUS a transmis, vineri seara, după aprobarea de către Executiv a proiectului legii bugetului de stat pe 2021, că "au fost două luni intense" în care s-a încercat construirea "unui buget realist, care să se încadreze în ţinta de deficit agreată cu Comisia Europeană, dar care să fie orientat, în acelaşi timp, către obiectivele stabilite în programul de guvernare şi, cel mai important, să prioritizeze investiţiile".

"Şi am reuşit acest lucru. Numai la Transporturi, bugetul prevede investiţii fără precedent: 14,1 miliarde de lei, dintre care 8 miliarde de lei sunt pentru investiţii pe fonduri europene. În acelaşi timp, am construit acest buget ţinând cont de contextul economic dificil în care ne aflăm, dar şi de reformele pe care le avem stabilite pentru creşterea competitivităţii companiilor de stat şi eficientizarea cheltuielilor din bani publici", a susţinut USR PLUS, într-o postare pe Facebook.

Citește și: Garda de Mediu îi caută pe cei care au agresat mai mulți pui de urs!

Alianţa a adăugat că, prin urmare, companiile de stat cu pierderi sau datorii nu vor avea creşteri salariale anul acesta şi, în plus, vor fi obligate să prevadă în bugetul propriu reducerea pierderilor prin măsuri concrete şi cu termene de implementare pentru 2021.

"Pe scurt, ce aşteptăm de la aceste companii este să vină cu planuri concrete şi explicite de reformă, nu cu simple schiţe pe hârtie, cum ne-am obişnuit în ultimii 30 de ani. Nu ne mai putem permite să avem creşteri salariale în companii care înregistrează pierderi şi în plină criză pandemică. Avem exemplul clasic de la Metrorex şi nu este singurul. Reformarea companiilor de stat rămâne unul dintre obiectivele principale ale USR PLUS şi va fi dus la îndeplinire", a completat USR PLUS.

Citește și: Marian Ceaușescu l-a întâmpinat pe Ioan Niculae la sosirea pe aeroport! ‘Pușcăriașule, să stai acolo până îmi văd eu ceafa!’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.