Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Barna speră la alianță cu PNL, dar NU exclude negocierile cu PSD: 'Teoretic, științific, orice scenariu e posibil'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Dacian Cioloș Dan Barna Ciolos Barna

Dan Barna, vicepreședinte USR, speră că PNL și UDMR vor accepta să refacă o coaliție de guvernare cu Dacian Cioloș premier. Fostul vicepremier reacționează astfel la anunțul președintelui Iohannis referitor la desemnarea lui Dacian Cioloș drept candidat pentru funcția de prim-ministru.

„Nu există o decizie a PNL prin care să fi fost denunțat protocolul de coaliție cu USR și UDMR. EU rămân optimist și încrezător că cei de la PNL și UDMR că singura soluție prin care putem trece de criza samitară și economică este o coaliție PNL-USR-UDMR. Scenariul de la care pornim este cel al continuării coaliției. Acesta este scenariul cadru. Eu sunt optimist că vom găsi soluții pe acest cadru”, a declarat Barna, la Digi 24.

Dan Barna mizează pe faptul că Dacian Cioloș a fost propunerea președintelui Iohannis, iar președintele este susținut necondiționat de PNL. În consecință, PNL ar trebui să susțină propunerea președintelui Iohannis.

Întrebat dacă USR va negocia cu PSD pentru o majoritate parlamentară, fie și pentru un guvern minoritar condus  de Cioloș, Dan Barna nu a exclus această variantă.

„Nu vreau să dezvoltăm foarte multe scenarii. Teoretic, științific, orice scenariu e posibil. Vom face tot ce depinde de noi pentru a avea o majoritate care să aibă susținere în parlament. USR își asumă propunerea de premier și guvernarea în această perioadă dificilă. Am convingerea că acele partide din parlament care vorbesc despre responsabilitate, despre trecerea prin criză, vor da votul guvernului Cîțu”, a mai declarat Barna.

Vicepreședintele USR este convins că Dacian Cioloș „nu e o propunere de sacrificiu”. „Situația de azi poate fi identică și peste 10 zile. Propunerea este una care scoate România din criză. Președintele Iohannis a fost foarte înțelept propunându-l pe Dacian Cioloș, tocmai pentru a debloca această situație”, a mai afirmat Barna.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.