Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Barna spune că vicepreşedintele Comisiei Europene i-a spus cum putem scăpa de MCV: 'Închiderea MCV depinde doar de România'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Dan Barna

Viceprim-ministrul Dan Barna a discutat, miercuri, cu Vera Jourova, vicepreşedintelea Comisiei Europene, conversaţia având ca teme principale viitorul Raport privind statul de drept în România şi progresele făcute de ţara noastră în direcţia încheierii Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

"Obiectivul finalizării MCV este comun celor două părţi şi am remarcat o atitudine deschisă din partea Comisiei Europene. Însă atingerea acestei ţinte depinde doar România. Eforturile prioritare pentru agenda noastră sunt corectarea legilor justiţiei, desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie şi punerea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală în acord cu deciziile Curţii Constituţionale. După 13 ani în care România a fost subiect al unei monitorizări excepţionale din partea Comisiei Europene, cu regrese majore în 2018 şi 2019, am încredere că eforturile noastre intensificate în perioada următoare vor duce la o funcţionare normală şi predictibilă a statului de drept în România", a afirmat Dan Barna într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Guvernului.

Citește și: Dr. Adina Alberts: Am informații că sunt mulți pacienți tratați cu medicamente experimentale, scumpe, fără indicație în Covid

Vicepremierul a subliniat: "Mesajul doamnei Jourova şi al Comisiei a fost foarte clar: din partea României se aşteaptă fermitate şi rezultate, iar angajamentul nostru este că le vom livra".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.