Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Barna, atac la adresa Guvernului: 'Școala nu e fenomen meteo neașteptat, nimeni nu poate pretinde că a fost luat prin surprindere'

Inquam Photos
Dan Barna

Liderul USR Dan Barna susține duminică, pe Facebook, că autoritățile românești au avut șase luni la dispoziție să se pregătească pentru noul an școlar și că nimeni nu poate pretinde acum că a fost luat prin surprindere. El amintește și de lipsurile cu care se confruntă școlile și anunță un site cu informații și sfaturi utile pentru elevi și părinți - http://www.scolipregatite.ro/, realizat de colegii lui.

„De la începutul pandemiei autoritățile românești știau că va veni acest moment. Șase luni au avut timp să pregătească începutul de an școlar. Școala nu e fenomen meteo neașteptat, nimeni nu poate pretinde că a fost luat prin surprindere.

Lipsesc dotările pentru școli, lipsesc resursele și, mai ales, lipsește încrederea că e cineva acolo care știe ce face, care are un plan coerent. De aceea colegii mei au făcut un site cu informații și sfaturi utile pentru elevi și părinți (poate fi accesat aici http://www.scolipregatite.ro/). Într-o administrație funcțională un asemenea demers ar fi venit de la autorități nu de la opoziție”, scrie Barna.

Ludovic Orban REFUZĂ să răspundă atacului lui Băsescu, dar îl sancționează pe Cioloș: 'Suntem în campanie electorală. Sunt declarații politice'

El susține că părinții au dreptate să fie îngrijorați și că au dreptate să întrebe „cum au ajuns în situația de a pune în balanță pe de o parte educația și pe de alta sănătatea”.

„Așa ceva nu ar fi trebuit să se întâmple și totuși aici suntem. USR PLUS spune de ani de zile că trebuie să aibă loc un transfer al responsabilității privind școlile către comunitățile locale. Însă niciodată n-am zis că trebuie aruncată pisica în sarcina directorilor și administrațiilor locale atunci când situația devine gravă.

Pe de altă parte, nici pentru primari anul școlar nu e o surpriză. Un primar responsabil s-ar fi întrebat încă din primăvară “Ce fac eu pentru familiile cu copii la școală? Pot ajuta cumva?”. Vă asigur că aveau metode.

Unele primării au bugete semnificative pe care le cheltuie pe panseluțe în loc să le cheltuie pe educație. Cele care nu aveau resurse le puteau cere de acum șase luni de la guvern. Dar mulți primari preferă să ceară bani pentru lucrări publice de calitate îndoielnică care se duc spre firmele de partid prin PNDL.

Părinții au tot dreptul să fie nervoși, iar noi toți avem dreptul să ne întrebăm cum va arăta viitorul nostru”, mai scrie Dan Barna pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.