Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Barna: 'Vom ataca la Curtea Constituţională proiectul care modifică legea pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale'

Agerpres
Dan Barna

USR va ataca la Curtea Constituţională proiectul care modifică legea pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, a anunţat, miercuri, preşedintele partidului, Dan Barna.

"Vom ataca această iniţiativă la CCR. Noi considerăm că această idee năstruşnică, specifică găştii infracţionale din PSD, conform căreia hoţul prins devine negustor cinstit, nu poate să fie un principiu de lege într-un stat democratic. Ideea că e ok să furi şi în caz că eşti prins plăteşti un pic şi îşi vezi de treabă, adică te întorci la furat, coroborat cu ceea ce avem în Codurile penale, unde pentru evaziune fiscală şi spălare de bani nu mai poţi fi arestat, este pur şi simplu o construcţie ideală pentru ca infractorii să poată fura din bani publici sau bani, în diverse modalităţi, după care, în momentul în care sunt prinşi şi deranjaţi de procurori, să se suie în avion şi să plece în Madagascar, Costa Rica, Brazilia şi în alte ţări generoase", a declarat Barna, la Palatul Parlamentului.

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, un proiect care modifică legea pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, în sensul că pentru toţi inculpaţii care au săvârşit împreună o faptă de evaziune fiscală se dispune o singură dată renunţarea la urmărirea penală dacă unul sau o parte dintre ei acoperă integral prejudiciul produs, majorat cu 20%.

"În cazul săvârşirii unei infracţiuni de evaziune fiscală dacă, în cursul urmăririi penale sau al judecăţii, până la primul termen de judecată, inculpatul va acoperi integral prejudiciul produs prin comiterea faptei, majorat cu 20% din baza de calcul, la care se adaugă dobânzile şi penalităţile, se va dispune, o singură dată, renunţarea la urmărirea penală", prevede proiectul.

Aceste prevederi se aplică tuturor inculpaţilor care au săvârşit împreună una dintre aceste fapte, indiferent dacă plata prejudiciului a fost efectuată doar de către unul sau de către o parte dintre aceştia, mai prevede textul adoptat.

Camera Deputaţilor este for decizional cu acest proiect.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.