Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Cărbunaru, concluzii după negocierile cu elevii și părinții: 'Disponibilitatea la dialog se menține'

Agerpres
dan carbunaru

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat marți, după discuțiile reprezentanților Guvernului cu elevii și părinții, că disponibilitatea la dialog se menține până la finalizarea grevei din educație.

Conform purtătorului de cuvânt al Guvernului, premierul Nicolae Ciucă a enumerat, la întâlnirea de marți, sumele investite în educație până acum și a spus că reprezentanții Executivului își doresc deblocarea grevei în așa fel încât să fie permisă continuarea măsurilor pentru educație.

„După cum știți, dialogul pe care Guvernul îl realizează cu reprezentanții sindicatelor este în derulare. Disponibilitatea la dialog se menține până la finalizarea acestui proces care ar trebui să aducă înapoi toți profesorii la catedră, alături de elevi, mai ales că suntem la final de an și în special copiii din clasa a 8-a, elevii din clasa a 12-a au nevoie să-și clarifice rapid situația și să nu-și sporească emoțiile legate de examenele care îi așteaptă”, a declarat Dan Cărbunaru.

Marți este a doua zi de grevă generală în școli, după ce sindicatele din educație au cerut „o soluţie credibilă” asupra revendicărilor salariale.

Sunt în grevă peste 150.000 de cadre didactice și peste 70.000 de angajați din categoria personalului didactic auxiliar și nedidactic.

După-amiază, premierul Nicolae Ciucă urmează să se întâlnească și cu sindicatele din educație.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.