Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului: cazurile COVID au crescut față de săptămâna trecută cu 50%

Inquam Photos / George Calin
dan carbunaru purtator de cuvant

Cazurile COVID au crescut față de săptămâna trecută cu 50%, spune Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului Ciucă. Datele i-au fost furnizate de ministrul Rafila. Autoritățile răspund întrebărilor legate de eventuale noi restricții, pe măsură ce COVID se răspândește.

Întrebat, miercuri, despre eventuale noi restricții, în condițiile în care Capitala a depășit incidența de 3 la mie, ministrul de Interne Lucian Bode a răspuns că la depășirea acestei incidențe intră în vigoare automat anumite măsuri: restaurantele coboară la o capacitate de 30% de la 50%, rămân în vigoare măsurile adoptate în urmă cu o săptămână legate de telemuncă, purtarea obligatorie a măștii, alte activități cu 30% și păstrarea distanței de 2 metri între persoane.

„Sigur că astăzi ministrul Rafila a prezentat o poză a momentului. Nu vreau să intru în mai multe detalii pentru că nu este de competența mea”, a spus Bode, adăugând că mai multe date vor fi prezentate joi.

Întrebat despre limitarea numărului de pasageri în mijloacele de transport în comun, Bode a răspuns că va aplica legea așa cum i se va spune, dar soluții s-au găsit și anul trecut.

Bode a fost completat de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, care a spus că din datele prezentate de Alexandru Rafila a reieșit că există o creștere de 50% față de săptămâna trecută a cazurilor de îmbolnăviri.

„Din fericire, numărul celor care au nevoie de spital este foarte mic: 44 de internări din cele 8.600 de cazuri raportate. De asemenea, dintre locurile la terapie intensivă, aproximativ 1.500 operaționale, astăzi 417 erau ocupate cu bolnavi afectați de virus COVID-19. În privința antiviralelor, domnul ministru a anunțat că până la sfârșitul acestei luni ar putea deja fi disponibil primul medicament în centrele de evaluare”, a menționat Cărbunaru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.