Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Fătuloiu, despre discuţia din biroul fostului ministru de Interne, Vasile Blaga

blaga-romanialibera

Discuţia din biroul fostului ministru de Interne, Vasile Blaga, suspendat la data alegerilor prezidenţiale din 2009, a fost una informală, a precizat luni Dan Fătuloiu, fost secretar de stat MAI, în faţa parlamentarilor din comisia de anchetă pe marginea acestor alegeri, afirmând că discuţia a avut loc pe 7 decembrie, a doua zi după alegerile prezidenţiale. 

Senatorul PSD Adrian Ţuţuianu l-a întrebat pe Fătuloiu dacă are cunoştinţe dacă a doua zi dimineaţă, după alegeri, a avut loc o întâlnire la sediul MAI la care au participat Vasile Blaga - ministru suspendat de Interne, Adriean Videanu şi Radu Berceanu. 

"Am fost prezenţi a doua zi când a venit domnul ministru în sediul MAI. Am fost invitaţi, şi asta a durat 5 minute, de către dânsul în cabinetul dânsului, unde era singur, şi ne-a felicitat pentru modul în care s-au desfăşurat alegerile, având în vedere că n-au fost evenimente şi toate încălcările de lege au fost delegate spre competenţă Parchetelor teritoriale şi Parchetului Bucureşti. În biroul dânsului era doar dânsul când ne-a chemat pe noi, au fost secretarii de stat - eu, domnul Tutilescu, domnul Capră, cred că era şi domnul Ardelean - cei care am coordonat", a explicat Dan Fătuloiu, potrivit agerpres.ro.

Iohannis face APEL la pace în zona Mării Negre: 'Să rămână un spaţiu STABIL'


"Statutul îi permitea lui Vasile Blaga să vină în minister să aibă o întâlnire cu dumneavoastră.?", a adăugat Tuţuianu. 

"Nu pot să fac acum o analiză pe competenţe legale. N-a fost o şedinţă operativă, n-a dat dispoziţii, decât ne-a felicitat că n-au fost evenimente şi atât. Întâlnirea n-a durat nici 5 minute. Nu şi-a exercitat atribuţiile sau prerogativele în calitate de ministru", a răspuns Dan Fătuloiu. 

El a amintit, în cadrul audierilor, că s-a încercat mituirea sa. "Au fost 15 persoane care au fost arestate, condamnate definitiv, în final. S-au făcut multe speculaţii cu privire la acest caz. Probabil că aceste speculaţii au putut fi înlăturate în momentul în care toţi cinci au fost condamnaţi (...) Eu, fiind coordonatorul operaţiunilor la nivel central, s-a încercat printr-un intermediar să se ajungă la mine şi imediat am sesizat procurorul anticorupţie şi din momentul acela sau desfăşurat activităţi operative trei luni de zile sub coordonarea procurorului şi finalizarea a fost alta. După ce am fost schimbat, am stat la dispoziţie şi după care am plecat ministru consilier la ambasada de la Roma. Apoi m-am întors şi nu mi s-a dat o funcţie corespunzătoare, nu ştiu de ce, pentru că eu consider că am făcut un gest de normalitate, nu ştiu de ce s-a reacţionat aşa faţă de acest gest, apoi m-am pensionat în 2012", a mai spus fostul secretar de stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.