Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Motreanu: Ajutorul național tranzitoriu pentru agricultori, prelungit și după 2022

Twitter
bani europeni agricultura

Europarlamentarul Dan Motreanu a anunțat că Parlamentul European a aprobat, joi seara, prelungirea ajutorului național tranzitoriu pentru agricultori și după 2022.

„Amendamentul meu, prin care solicitam prelungirea ajutorului național tranzitoriu pentru agricultori și după 2022, a primit, în această seară (joi seara-n.r.), votul în Plen. Am obținut 471 de voturi pentru și numai 178 împotrivă. Acest vot reprezintă garanția că vocea agricultorilor români și europeni este ascultată. Că Parlamentul European înțelege importanța fermierilor și a sectorului agricol, care asigură hrana pentru 500 de milioane de consumatori europeni și joacă un rol fundamental pentru creșterea economică și dezvoltarea zonelor rurale”, a scris dan Motreanu pe Facebook.

Acesta este convins că agricultorii vor trece mai ușor peste provocările acestei perioade, cu ajutorul acestui sprijin financiar.

„Sunt convins că având în continuare la îndemână acest instrument financiar important: ajutorul național tranzitoriu, agricultorii vor face față mai bine provocărilor cu care ne confrutăm în prezent și vor reuși să ne asigure în continuare alimente unice, de calitate, care să concureze cu succes pe piață”, a mai spus Motreanu.

Acesta susține că acest sprijin financiar compensează diferența de plăti directe pentru fermierii din statele în care acestea sunt mai reduse și urma să se încheie în anul 2022. În prezent, de ajutor beneficiază atât fermierii români din sectorul vegetal, cât și cei din sectorul zootehnic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.