Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Motreanu, la o reuniune PNL: 'Adevărul care nu ne place este că în viitorul apropiat nu vom mai putea vorbi de guverne monocolore'

caleaeuropeana.ro
Dan Motreanu

Prim-vicepreședintele PNL Dan Motreanu a declarat vineri, la o reuniune a filialei din Sibiu, județ cu electorat preponderent de dreapta, că liberalii trebuie să se obișnuiască cu ideea că viitoarele guverne vor fi doar de coaliție.

„Nici mie, nici dumneavoastră nu vă plac alianţele. Sunteţi oameni puternici, oameni care aţi dat bătălii şi pe care le-aţi câştigat. (...) Însă trebuie să vorbim despre un adevăr, chiar dacă el nu ne place şi acest adevăr este că în viitorul apropiat, atât în România, cât şi în multe ţări din Uniunea Europeană, nu vom mai putea vorbi de guverne monocolore, ci vor fi guverne de coaliţie şi trebuie să recunoaştem această realitate şi trebuie să ne setăm aşteptările. (...) De aceea trebuie să muncim şi să luptăm să luăm un rezultat bun, indiferent cu cine vom fi într-o coaliţie de guvernare, contează ca noi să fim principalul partid din acea coaliţie de guvernare, pentru că noi, liberalii, avem cele mai bune politici pentru România. O coaliţie presupune, de asemenea, un compromis pe care trebuie să-l faci, dar (...) nu trebuie să ne compromitem şi noi, Partidul Naţional Liberal", a spus Dan Motreanu, la lansarea candidaţilor PNL Sibiu.

El a adăugat că în ultimii patru ani de zile, deşi a fost în guverne de coaliţie fie cu USR, fie cu PSD, liberalii au reuşit întotdeauna să se lupte pentru a păstra proiectele mari, proiectele mari ale Partidului Naţional Liberal.

Greșeli

Şi ministrul Culturii, lider al PNL Sibiu, Raluca Turcan, a declarat vineri, la evenimentul de lansare a candidaţilor liberali din judeţ, că PNL va fi la guvernare şi după alegerile din acest an, însă pentru ca această coaliţie să poată guverna, liberalii au două condiţii: să nu mai fie jigniţi de social-democraţi şi să fie interzisă migraţia primarilor de la un partid la altul.

„Am uitat să vorbim despre proiectele nostre, astfel am lăsat agenda publica unor partide care se considera antisistem, care nu au nicio soluție, dar au știut sa creeze emotie, care reprezinta un pericol pentru România”, a adăugat Motreanu.

Prim-vicepreședintele partidului a adăugat că „PNL a fost partidul care s-a opus întotdeauna extremelor, a avut forța să se lupte cu extremele care au bântuit națiunea noastră”. „PNL este partidul care imbina convervatorismul, democrația, este păstrătorul a ceea ce este mai valoros ce am primit de la strămoșii noștri și trebuie să transmitem mai departe”, a mai declarat prim-vicepreședintele PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.