Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Neculăescu de la MAE a participat la ceremonia de deschidere a Conferinţei Bucharest International Student Model United Nations

MAE

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe Dan Neculăescu a participat miercuri la ceremonia de deschidere a Conferinţei Bucharest International Student Model United Nations (BISMUN) 2018, organizată la Palatul Parlamentului de către Asociaţia Tineretul ONU din România, cu sprijinul MAE. "În intervenţia sa, Dan Neculăescu a exprimat sprijinul MAE pentru BISMUN, în contextul în care principalele obiective vizează încurajarea democraţiei participative, conştientizarea rolului ONU pe scena internaţională şi informarea tinerilor privind mecanismele decizionale şi obiectivele de dezvoltare ale ONU", informează MAE într-un comunicat de presă remis Agerpres.

Potrivit sursei citate, Neculăescu a subliniat, în context, angajamentul constant al României la nivelul Organizaţiei internaţionale, punctând atuurile pe care ţara noastră le deţine în contextul promovării candidaturii pentru un nou mandat de membru nepermanent în Consiliului de Securitate al ONU (în perioada 2020-2021). A evidenţiat, de asemenea, că România va contribui în continuare la consolidarea rolului unic al ONU de garant al păcii şi securităţii la nivel global.

Ediţia 2018 a Conferinţei BISMUN are loc la Bucureşti, în perioada 21-26 martie. Evenimentul reprezintă cel de-al zecelea exerciţiu internaţional de simulare în ceea ce priveşte modul de lucru de la nivelul ONU şi este subsumat temei "Implementarea Agendei 2030 - Soluţii locale cu impact global".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.