Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Nica e la un pas să rămână fără imunitate: Anunțul Parlamentului European

dan nica

Comisia pentru Afaceri Juridice a Parlamentului European va lua în discuţie, joi, 16 aprilie, cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de ridicare a imunităţii europarlamentarului Dan Nica. Acesta este implicat în dosarul „Microsoft” în care sunt vizaţi alţi nouă foşti miniştri.

Tot joi, Nica va putea sa-şi expună punctul de vedere cu privire la cererea procurorilor anticorupţie. Ministerul Justiţiei a transmis Comisiei Juridice din cadrul Parlamentului European cererea procurorilor DNA de începere a urmăririi penale împotriva lui Dan Nica, în dosarul „Microsoft”.

Decizia finală va fi luată de plenul Legislativului European. Dan Nica a fost chemat la audieri la sfârşitul lui septembrie 2014, dar a refuzat să se prezinte, susţine purtătorul de cuvânt al DNA, procurorul Livia Săplăcan.

Dan Nica este suspectat că ar fi iniţiat şi avizat proiecte de Hotărâri de Guvern prin care a urmărit favorizarea firmelor Fujitsu Siemens Computers şi Siveco, respectiv firmele colaboratoare ale acestora.

În perioada aprilie – noiembrie 2004, Nica ar fi pretins şi primit o parte din suma de circa 20 milioane de dolari virată de Fujitsu Siemens Computers în contul unor societăţi de tip off–shore cu titlu de consultanţă şi asistenţă tehnică aferentă contractului încheiat cu Guvernul României.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.