Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Podaru, fost consilier local Sectorul 1: Clotilde Armand a dat gratis spații în centrul Capitalei; Primăria, amendată pentru ele

Radu Pop
spotmedia.ro
Clotilde Armand

Dan Podaru, fost consilier local Sectorul 1: Clotilde Armand ar fi dat gratis spații în centrul Capitalei; Primăria, amendată pentru ele

Administrația condusă de Clotilde Armand i-a oferit gratuit unui organizator de evenimente dreptul de a utiliza spații deținute de Primăria Sectorului 1 în centrul Capitalei, fără acordul Consiliului Local. Primăria nu obține niciun leu pentru spațiile care s-ar putea închiria cu mii de euro pe lună, dar plătește amenzi, deoarece evenimentele sunt organizate într-o locație fără autorizație ISU.

Din 27.01.2023, Primăria Sectorului 1 i-a dat Fundației “The Institute” spre folosință, gratuit, spațiile deținute de administrația publică locală la adresa Strada Piața Amzei, nr. 13.

Contractul nu a fost supus dezbaterii și votului în Consiliul Local al Sectorului 1, în ciuda prevederilor Codului administrativ.

Într-un răspuns adresat fostului consilier local Dan Podaru (care a demisionat recent din Consiliul Local Sector 1 și din PNL), administrația condusă de Clotilde Armand spune că nu a avut nevoie de aprobarea Consiliului, deoarece contractul nu presupune o investiție din bugetul local.

Afacere păguboasă

Dacă primăria nu primește niciun ban, în schimbul punerii la dispoziție a spațiilor, ce sunt folosite de ,,The Institute” pentru organizarea a numeroase evenimente, în schimb, administrația publică locală plătește amenzi.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență București – Ilfov a amendat Sectorul 1 cu 13.000 de lei, după organizarea “Romanian Design Week” în spațiile din Piața Amzei.

Spațiile nu au autorizație pentru siguranță la incendiu, după cum menționează ISU.

După cum a anunțat în ultima ședință a Consiliului Local Sector 1 la care a participat, fostul consilier Dan Podaru pregătește plângere penală pe numele primarului sectorului 1, Clotilde Armand, susținând că încheierea contractului de cedare a spațiilor din Piața Amzei fără vot în legislativul local reprezintă o infracțiune.

Ce prevede Codul administrativ

Codul administrativ prevede la Articolul 129 “Atribuțiile consiliului local”, la punctul 6 “(6) În exercitarea atribuţiilor prevăzute la alin. (2) lit. c), consiliul local:

- hotărăşte darea în administrare, concesionarea, închirierea sau darea în folosinţă gratuită a bunurilor proprietate publică a comunei, oraşului sau municipiului, după caz, precum şi a serviciilor publice de interes local, în condiţiile legii”.

“Vorbim despre activități penale în spații neautorizate de ISU. Acest lucru denotă inconștiență și management fraudulos din partea primarului Clotilde Armand”, ne-a declarat fostul consilier local Dan Podaru, scrie romanialibera.ro.

Și colegul care a demisionat alături de el din Consiliul Local al Sectorului 1 și din PNL, Adrian Oianu, atrage atenția asupra abuzului comis de Clotilde Armand.

“Spațiile din Amzei au fost închiriate fără niciun fel de aprobare de la Consiliu, ignorând total procedura legală. Mai ales că există și o comisie care se ocupă de asta. Pe lângă aceasta, lipsa avizului ISU este o altă ilegalitate. Sfidarea cu care Clotilde Armand a desființat Departamentul de Cultură al primăriei, din primele zile în care a venit în funcție, este fără margini. După desființarea departamentului, doamna primar a început să facă ea cultura pe care o dorește. A cedat gratuit spații. Nu știm pe ce criterii. Nu știm cum a ales creativii care au primit gratis acele spații de expoziție. Nu știm ce fel de contracte are doamna primar pe această chestie sau dacă are vreo înțelegere. A sfidat toate procedurile”, ne-a declarat Adrian Oianu.

Declarată organizație nonguvernamentală, ,,The Institute” se ocupă de organizarea a numeroase evenimente, inclusiv de promovare.

Fundația care acționează ca o veritabilă agenție de publicitate este cunoscută ca fiind controlată de Andrei Borțun, unul dintre cei mai cunoscuți agenți de PR din România.

În aceste condiții se ridică întrebarea dacă actualul edil își pregătește susținători pentru viitoarea campanie electorală, oferind la schimb proprietăți ale sectorului 1.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.