Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Tanasă, deputat AUR: 'Judeţul Mureş este lipsit de centuri ocolitoare şi e cuprins în PNRR cu un muzeu al fotografiei'

dan tanasa

Deputatul Partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) Mureş Dan Tanasă susţine că, deşi judeţul Mureş are probleme grave de infrastructură rutieră, de alimentare cu apă şi gaze naturale, este cuprins în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) cu un Muzeu al Fotografiei, la Târgu Mureş.

"I-am cerut domnului ministru Ghinea să îmi comunice toate proiectele de pe judeţul Mureş, aştept un document oficial în continuare. Dar în presa locală se vehiculează că, la Târgu Mureş, în acest PNRR a fost prins un Muzeu al Fotografiei. (...) Judeţul Mureş este lipsit în continuare de centuri ocolitoare, are în continuare probleme cu siguranţa cetăţenilor în ce priveşte problema urşilor, are probleme grave de tot cu reţeaua şcolară, demografie, alimentare cu apă şi gaz, probleme cu adevărat dure. Vă daţi seama că la nivelul judeţului Mureş unii au considerat că asta este prioritatea pe care au cuprins-o în PNRR. Un muzeu al fotografiei, asta le lipsea mureşenilor!", a declarat, pentru AGERPRES, deputatul Dan Tanasă.

Primarul din Târgu Mureş, Soos Zoltan, susţine că aceia care comentează pe tema proiectelor municipiului cuprinse în PNRR vor vedea şi alte proiecte în momentul în care acestea se vor putea depune şi că, dacă oraşul are un proiect eligibil pentru Muzeul Fotografiei, acest lucru nu înseamnă că va renunţa la alte finanţări.

"Toţi cei care au speculat că vor să vadă zeci de proiecte le vor vedea după ce se deschide PNRR, în momentul de faţă nu se pot depune proiecte. Vor avea posibilitate reşedinţele de judeţ să depună proiecte pe următoarele axe de finanţare: energie verde, digitalizare, turism, cultură, reforme sociale, educaţie sau infrastructură. Voi menţiona câteva proiecte: podul între Târgu Mureş şi Sâncrai, proiectul trenul periurban, care va fi depus, autostrada Târgu Mureş-Iaşi, primul tronson între Ungheni şi Miercurea Niraj - evident că nu de municipiul Târgu Mureş depinde, dar am făcut demersuri la Ministerul Dezvoltării, ni s-a promis şi deja s-a decis la nivel de Guvern că acest tronson de autostradă va fi construit primordial (...) Multe critici a primit proiectul Muzeul Fotografiei, că de ce avem nevoie. Târgu Mureş a aplicat şi a primit un cadou la nivel naţional. Acest muzeu se face, că se face la Sibiu, Timişoara sau la Braşov, noi trebuia să intrăm în competiţie. Am intrat şi în momentul de faţă suntem favorizaţi în acest proiect. Dacă este indiferent dacă vine o investiţie în oraş sau nu, îmi pare rău, dar cred că foarte mulţi au spus că de ce cerem bani pentru acesta şi nu cerem pentru altceva. Acest lucru nu înseamnă că renunţăm la alte lucruri. Vor fi şi alte proiecte, aici s-a ivit o posibilitate şi am depus oferta, ni s-a aprobat în prima fază", a declarat primarul din Târgu Mureş.

Soos a spus că în luna noiembrie proiectul final cu privire la Muzeul Fotografiei va fi depus în cadrul PNRR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.