Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Tăpălagă: Iohannis și marii bărbați de stat au căzut în fund în fața lui George Simion și a câtorva mii de exaltați

facebook.com
Dan Tapalaga

Jurnalistul Dan Tăpălagă îi critică dur pe Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă, pe care îi acuză că au ”căzut în fund” în fața lui George Simion și a câtorva mii de exaltați. Faptul că, imediat după proteste, Klaus Iohannis le-a cerut liderilor coaliției să bagă în retragere și să scoată obligativitatea certificatului verde la locul de muncă, arată faptul că liderii actualei coaliții, în ciuda unei majorități covârșitoare, sunt foarte slabi.

”Președintele Klaus Iohannis i-a convocat, miercuri seara, la Cotroceni, pe liderii coaliției PNL PSD UDMR pentru a-i convinge să scoată obligativitatea certificatului COVID la locul de muncă. Proiectul de lege elaborat de ministrul sănătății, Alexandru Rafila, prevedea suspendarea contractului de muncă în cazul în care angajații (de la stat sau privat) refuzau să-și scoată certificat.

Aceste certificat electronic nu ar fi introdus, atenție mare, vaccinarea obligatorie, așa cum manipulează reprezentanții AUR, ci reprezenta dovada vaccinării, trecerii prin boală în ultimele 180 de zile, sau a testării. Mai mult, fiecare angajat ar fi avut la dispoziție vouchere de la stat pentru 15 teste.

Toate acestea au picat însă miercuri seara la sugestia președintelui Klaus Iohannis, care a cedat presiunilor exercitate de partidul de extremă dreaptă AUR și amenințărilor formulate public de George Simion, Șoșoacă și alți apostoli ai violenței fizice și verbale.

Marii bărbați de stat în frunte cu președintele Klaus Iohannis au căzut în fund în fața urletelor câtorva mii de exaltați, sacrificând în schimb dreptul la sănătate a milioane de cetățeni. O minoritate și-a impus prin forță punctul de vedere, cu amenințări și acte de violență iar statul a cedat în fața ei. Un precedent periculos.

Mai grav este că cedarea statului român și a liderilor PSD, PNL și UDMR are loc înainte de un previzibil val cinci al pandemiei, anunțat chiar de autorități. Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, joi, că, potrivit estimărilor specialiștilor, valul 5 al pandemiei va veni în maximum trei săptămâni în România și va avea un impact mai mare decât valul 4.”, scrie Dan Tăpălagă, într-un editorial în G4Media.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.