Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Tudorache, despre scrisoare în care se solicită retragerea lui Liviu Dragnea: 'Am văzut-o. Există. Nu este o făcătură. Sunt multe semnături'

dan tudorache

Președintele PSD Sector 1, Dan Tudorache, a declarat luni, că a văzut o scrisoare semnată de peste 20 de președinți de organizații județene ale partidului în care se solicită retragerea lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al formațiunii, scrie Mediafax.

„Am văzut-o. Există. Nu este o făcătură”, a declarat, luni,  președintele PSD Sector 1, primarul Dan Tudorache, întrebat dacă a văzut scrisoarea din PSD despre care se vorbește în spațiul public și care este atribuită unui grup de lideri județeni care vor retragerea lui Liviu Dragnea din fruntea partidului.

Liderul PSD Sector 1 a adăugat că scrisoarea conține numai semnături ale președinților de organizații județene PSD.

„Numai președinți de organizații (au semnat - n.r.). Sunt multe semnături. La un moment dat, bănuiesc, când va avea cel puțin jumătate din numărul CEX-ului, va fi făcută publică”, a precizat Dan Tudorache.

Întrebat  dacă scrisoarea are peste 20 de semnături, el a răspuns afirmativ: „Da”.

Tudorache a adăugat că în scrisoare nu se solicită convocarea unui CExN al partidului, documentul fiind, potrivit acestuia, „un punct de vedere”.

Citește și: Deputații juriști încep dezbaterile privind proiectul de aprobare a OUG 6/2016 privind mandatele de supraveghere tehnică în procesele penale

Întrebat dacă în textul scrisorii se solicită retragerea lui Liviu Dragnea din funcția de președinte PSD, Dan Tudorache a răspuns, din nou, afirmativ: „Da”.

„Nu știu dacă se întrunesc numărul necesar de persoane care solicită acest lucru și automat și votul în consecință”, a menționat liderul PSD Sector 1.

Tudorache a mai declarat că este nevoie de „o discuție deschisă” în partid.

„Nu pot să îmi exprim o părere. Eu cred că ar trebui o discuție deschisă în CEX și să se spună toate nemulțumirile, dacă sunt, dacă nu sunt, și să fie ceva constructiv. Eu nu sunt adeptul scandalului din afara ușilor închise. Dacă e să fie scandal, să fim în interior. Când ieșim afară, să ieșim cu un punct de vedere, cu o idee, ca într-o familie sunt discuții, nu poți să spui că totul e ca în rai. Sunt discuții, dar automat trebuie să îți porți toate discuțiistranșezi toate problemele în interior, când ieși afară să ieși cu o idee și pe aia să o respecți conform hotărârii majorității”, a declarat  președintele PSD Sector 1.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, întrebat dacă este dispus să facă un pas în spate din fruntea partidului, că funcția de președinte al formațiunii „nu se ia cu japca, se ia prin vot, printr-un vot masiv, și nu poți să o tranzacționezi ca la piață", anunțând un nou CEx cât de curând.

„Nu mai trebuie lungită foarte mult (decizia privind convocarea unei ședințe a CExN - n.r.). Am vorbit cu foarte mulți colegi, am vorbit și azi, o să vorbesc și mâine, și o să decidem", a declarat, luni, la Parlament, președintele PSD Liviu Dragnea, întrebat dacă este o urgență convocarea unui ședințe lărgite a partidului.

Întrebat dacă există scrisoarea despre care se vorbește, Dragnea a ridicat din umeri.

„Nu știu, eu am vorbit cu majoritatea colegilor care au avut și poziții în sensul ăsta, care urmează să aibă poziții în continuarea în sensul ăsta. Cu toți cu care am vorbit ideea este să închidem toate aceste discuții pentru că avem aprobat un pachet de proiecte la CExN, sunt cele din programul de guvernare de care trebuie să ne ocupăm, nu de discuții din astea fără sfârșit", a precizat acesta.

Dragnea a spus că „nu vede bine deloc” discuțiile din spațiul public legate de tensiuni în PSD.

Citește și: Andrzej Duda, la Summitul celor Trei Mări: 'A venit timpul ca planurile noastre ambițioase să fie transformate în adevărate politici'

Întrebat dacă este dispus să facă un pas în spate dacă i se cere, liderul PSD a răspuns: „S-a discutat de multe ori asta la noi în partid, s-a discutat și la Congres, s-a discutat și la miting, s-a discutat și la alte Comitete Executive. Tot timpul revine această problemă care vine din afara partidului, din păcate. Până acum nu (mi s-a cerut să fac un pas în spate - n.r.), dar nu este imposibil. Pe mine mă interesează foarte mult să ducem la capăt programul de guvernare, nu mofturile unora sau altor, și nici temele impuse de Iohannis".

„Funcția de președinte al partidului nu se ia cu japca, se ia prin vot, printr-un vot masiv, și nu poți să o tranzacționezi ca la piață", a adăugat Dragnea.

ostul premier Mihai Tudose le-a spus jurnaliștilor, luni, la Parlament, întrebat dacă există în PSD o scrisoare a nemulțumiților din partid, că Declarația de Independență a SUA există chiar dacă unii nu au văzut-o și nici nu au semnat-o.

„Unii au susținut că nu există, că ei nu au văzut-o. Dumnezeule, dumneavoastră ați văzut, ați semnat Declarația de Independență a Statelor Unite? Nu. Există totuși, nu?”, a declarat luni, la Parlamentul, deputatul PSD Mihai Tudose, întrebat dacă există scrisoarea vehiculată în spațiul public prin care nemulțumiții din partid ar dori schimbarea președintelui PSD Liviu Dragnea.

Mihai Tudose a adăugat că nu a semnat o scrisoare în acest sens.

„Eu nu am semnat acea scrisoare”, a declarat fostul premier.

Președintele PSD Iași, Maricel Popa, a anunțat, luni, că organizația județeană a stabilit, în unanimitate, susținerea actualei conduceri centrale a partidului și continuarea guvernării, acesta explicând că „primarii din județ vor liniște”.

Vicepreședintele PSD Gabriel Zetea a anunțat, sâmbătă, la finalul unei ședințe cu liderii organizațiilor PSD din Transilvania, că filialele din Ardeal îi solicită președintelui formațiunii, Liviu Dragnea, convocarea unei ședințe a CExN pentru „a clarifica eventualele nemulțumiri” din partid. Potrivit acestuia, organizațiile județene PSD din Ardeal susțin „fără rezerve” Guvernul.

Președintele PSD Bihor, Ioan Mang, a declarat vineri că este nevoie de organizarea ”rapidă” a unei ședințe CExN , săptămâna viitoare, pentru a se stabili prin vot dacă partidul „este pe ideea dnei Firea sau nu”.

Gabriela Firea a transmis vineri, într-o declarație,  că nu se află în fruntea niciunei răzmerițe, dar că se va alătura oricărei inițiative pentru „modernizarea” PSD și că Liviu Dragnea a oferit primele 3 locuri de pe lista pentru europarlamentare „la cel puțin 30 de colegi”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.