Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Vîlceanu, al doilea 'broscoi' înghițit de USR PLUS după Sorin Cîmpeanu

Inquam Photos / Ilona Andrei
vilceanu

Numirea lui Dan Vîlceanu în fruntea ministerului Finanțelor este contestată la scenă deschisă de parlamentari din USR PLUS. „Câte broaște să mai înghițim?”, spun aceștia.

Cristina Rizea, deputat USR PLUS, acuză trecutul noului ministru și avertizează că partidul nu mai este dispus să accepte compromisuri:

  • „De ieri avem un nou ministru de finanțe. Și cum e? Păi, în primul rând, a trăit numai din contacte serioase cu statul. Are de dat multe explicații legate de firma mamei lui unde a fost și director economic. Dosarul pentru fraudă a fost clasat. Și-a început cariera politică la PSD, varianta de tineret, înainte să treacă la PDL. Vine la pachet și cu un secretar de stat trecut prin cinci partide și un secretar adjunct cu un trecut dubios.
  • Participarea la guvernare în coaliție înseamnă negociere și compromis. Dar compromis a fost și Cîmpeanu și apare întrebarea câte broaște să mai înghiți de dragul negocierii, când vezi că partenerii de guvernare ignoră acordurile semnate și asumate împreună, ignoră desființarea SIIJ, a pensiilor speciale ale aleșilor locali, ignoră alegerea primarilor în două tururi și se împotmolesc în unicul și atoateizbăvitorul Congres din septembrie?!
  • Dan Vîlceanu este un ministru pe care premierul Florin Cîțu și-l asumă. Portofoliul Finanțelor aparține PNL. Ludovic Orban s-a împotrivit. Pură răutate sau știe mai multe?!...Cine este Dan Vîlceanu? Ne spune și prietenul său, Victor Ponta: “Îl cunosc pe Dan Vâlceanu încă din 2004 / este dintr-o familie respectată din Gorj - vechi membri PSD (tatăl sau a fost subprefect PSD al județului și candidat la Parlament din partea PSD)! A fost alături de mine și de PSD Gorj în campaniile din 2004/7/8 ; din acest motiv l-am susținut toți să fie Președintele TSD (organizația de tineret) / având o relația personală a fost și invitatul meu la botezul Irinei și îi mulțumesc pentru că a venit și ne-am bucurat împreună de acel eveniment fericit!"
  • Este Dan Vîlceanu persoana potrivită sau doar o obligație de partid, o răsplată a sprijinului acordat lui Florin Cîțu la șefia PNL?”

Mihai Polițeanu, deputat USR PLUS, spune și el că numirea lui Vîlceanu, dublată de rezistența PNL și UDMR la reforme, ar trebui să ridice problema dacă se mai poate rămâne la guvernare:

  • „Vâlceanu și Câmpeanu. La numirea din decembrie a ministrului Educației, Sorin Câmpeanu, am înghițit cu greu gălușca. În ciuda semnalelor din societatea civilă, prietenul plagiatorilor a fost numit ministru. Și a trebuit, ca semn al solidarității noii majorități formate, să acceptăm, în speranța că e un compromis rezonabil în așteptarea marilor reforme asumate: desființarea Secției speciale – scula judiciară a lui Dragnea de execuție a magistraților incomozi, repararea legilor Justiției – masacrate de Iordache-Dragnea-PSD-UDMR, repornirea luptei anticorupție – pusă pe butuci de guvernarea PSD-Dragnea cu largul sprijin al CCR-Dorneanu, reforma legislației electorale – revenirea la două tururi de scrutin, printre altele, reforma Legii adunărilor publice – care a permis violențele și abuzurile Jandarmeriei în 10 august șamd.
  • A trecut mai bine de jumătate de an și mai nimic din cele sperate nu s-a întâmplat. Rezistența PNL și UDMR la reforme este colosală. Astăzi, ca urmare a războiului intern din PNL ne-am trezit cu Dan Vâlceanu, un personaj asupra căruia planează mari suspiciuni privind integritatea, fost pesedist, numit ministru al Finanțelor – o răsplată politică pentru susținerea lui Cîțu la șefia PNL.
  • Voi susține în lunile care urmează, în interiorul USR PLUS, condiționarea rămânerii la guvernare de îndeplinirea marilor reforme promise românilor și asumate prin programul de guvernare”

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.