Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Vîlceanu: Inflația va depăși 20% până în octombrie dacă Guvernul nu ia măsuri

Inquam Photos / Ilona Andrei
vilceanu

Fostul ministru liberal al Investiţiilor, Dan Vîlceanu, i-a cerut, miercuri, ministrului Finanţelor să prezinte urgent un pachet de măsuri pentru a reduce inflaţia, altfel, până în octombrie va depăşi 20%, după ce rata anuală a inflaţiei a ajuns în luna aprilie la 13,8%. Liberalul afirmă că lipsa măsurilor va însemna şi că statul se va împrumuta şi mai mult, la dobânzi mai mari, iar aceste împrumuturi, mai devreme sau mai târziu, vor fi plătite de români, prin taxe mai mari.

”Rata anuală a inflaţiei în luna aprilie este 13,8%, potrivit Institutului Naţional de Statistică. Îi cer ministrului Finanţelor să prezinte urgent un pachet de măsuri pentru a reduce inflaţia, altfel, până în octombrie va depăşi 20%. Creşterea preţurilor şi dobânzilor îi afectează cel mai mult pe cei cu venituri mici”, spune fostul ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

El afirmă că, ”dacă nu vom face nimic, va fi o presiune şi mai mare pe bugetul de stat, care va înregistra o creştere a cheltuielilor cu dobânzile”.

”Dovadă că acum câteva zile Ministerul Finanţelor s-a împrumutat la o dobândă de 7,93%. La finalul lunii noiembrie, anul trecut, dobânzile se situau între 5 şi 5,6%”, explică el.

Potrivit lui Vîlceanu, ”lipsa măsurilor va însemna şi că statul se va împrumuta şi mai mult, la dobânzi mai mari, iar aceste împrumuturi, mai devreme sau mai târziu, vor fi plătite de români, prin taxe mai mari”.

”Deja ministrul Finanţelor şi un secretar de stat din acelaşi minister ne povestesc despre introducerea impozitului progresiv şi eliminarea cotei unice. Despre riscul creşterii preţurilor şi dobânzilor am discutat încă de la formarea acestei coaliţii şi am subliniat că trebuie să luăm măsuri pentru a nu ajunge în această situaţie”, mai spune Dan Vîlceanu în postare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.