Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Voiculescu a cerut ELIBERAREA din pușcărie, judecătorii au răspuns

www.nasul.tv
Dan Voiculescu arestat

Dan Voiculescu a cerut eliberarea condiționată din pușcărie, iar Tribunalul Bucureşti a rămas vineri în pronunţare pe cererea  depusă de omul de afaceri, fost senator, care execută o pedeapsă de 10 ani închisoare primită în dosarul ICA.

Pe 13 decembrie, Judecătoria sectorului 5 a respins cererea lui Voiculescu, însă acesta a făcut contestaţie.

Citește și: FOTO Romania are cel mai mare studio de videochat din lume

Avocatul Florian Surghie a declarat vineri, în sala de judecată, că Voiculescu a fost "disciplinat, stăruitor în muncă şi a câştigat 49 de zile din muncă fizică, la curăţenie".

Surghie a mai spus că magistratul de la instanţa de fond "s-a erijat în judecător al fondului şi l-a anatemizat pe domnul Voiculescu", iar DNA a făcut "presiuni imense" pe cei de la penitenciare.

Citește și: SPECTACULOS China a inaugurat cel mai înalt pod din lume / VIDEO

"Dacă e adevărat măcar jumătate din ce se vehiculează în spaţiul public, înseamnă că Voiculescu este victima unui sistem judiciar, care nu are nicio legătură cu cetăţenii săi", a arătat avocatul.

De cealaltă parte, procurorul de şedinţă a cerut respingerea contestaţiei depuse de Dan Voiculescu, susţinând că acesta nu a dat dovezi temeinice de îndreptare în detenţie.

Citește și: O LEGENDĂ a sportului se retrage la numai 28 de ani: E medaliat cu aur la două ediții ale Jocurilor Olimpice / VIDEO

"Nu există dovezi că inculpatul a consultat în penitenciar bibliografia indicată în lucrări. Fie nu a consultat bibliografia, fie lucrările nu sunt ştiinţifice, fie le-a scris în libertate, fie le-a scris altcineva. În penitenciar nu există unele lucrări din bibliografie, iar Dan Voiculescu nu a avut acces la calculator şi nici nu există dovezi că le-a primit de afară. Inculpatul scria concomitent la şase lucrări. Nu avea timpul necesar să scrie şi să participe la atâtea activităţi", a susţinut procurorul.

Pe 28 noiembrie 2016, o comisie de la Penitenciarul Jilava a amânat cu 10 luni discutarea dosarului privind eliberarea condiţionată a lui Voiculescu, ulterior cazul omului de afaceri ajungând în instanţă.

Citește și: OFICIAL Arnold Schwarzenegger i-a luat locul lui Donald Trump / VIDEO

La data de 13 decembrie 2016, Judecătoria sectorului 5 a respins cererea lui Dan Voiculescu de eliberare condiţionată, acesta având dreptul să facă o nouă cerere peste 9 luni, respectiv pe 24 septembrie 2017.

Pe 8 august 2014, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare pe Dan Voiculescu, iar Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA, a primit 8 ani de închisoare. De asemenea, Sorin Pantiş, fost director general executiv Grivco SA, a primit 7 ani de închisoare, iar Corneliu Popa, fost director general al ADS, a fost condamnat la 8 ani de închisoare.

Citește și: Ceva DE VIS – Pensie de 3100 de euro pe zi

Curtea de Apel Bucureşti a dispus atunci confiscarea mai multor proprietăţi, terenuri şi imobile aparţinând lui Dan Voiculescu, 'care vor trece în patrimoniul statului libere de orice sarcini'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.