Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Voiculescu, ELIBERAT: Decizia aparține comisiei din penitenciar/ Decizia finală la instanță

www.nasul.tv
Dan Voiculescu arestat

Omul de afaceri Dan Voiculescu a depus în instanţă o nouă cerere de eliberare condiţionată, el executând la Penitenciarul Rahova o pedeapsă de 10 ani închisoare primită în dosarul ICA.

Cererea a fost înregistrată joi la Judecătoria Sectorului 5, primul termen al procesului fiind stabilit pentru data de 22 iunie.

Citește și: Dezvăluire ŞOCANTĂ a mamei bătăușei din Oradea: A fost INTERNATĂ de nenumărate ori, nu este o boală ușoară

O comisie de la Penitenciarul Rahova a analizat miercuri cererea de eliberare condiţionată a lui Dan Voiculescu şi a înaintat documentaţia la Judecătoria Sectorului 5, a declarat, joi, Gabriela Livadariu, purtătorul de cuvânt al penitenciarului.

Dan Voiculescu a mai încercat să iasă din închisoare înainte de termen, însă cererea sa a fost respinsă definitiv în ianuarie 2017 de Tribunalul Bucureşti.

Citește și: PRO TV trebuie să-i plătească DESPĂGUBIRI unei profesoare: Postul a difuzat imagini cu ea în timpul unui act sexual / VIDEO 18+

DNA s-a opus atunci ca Dan Voiculescu să fie eliberat condiţionat, pe motiv că acesta a executat prea puţin din pedeapsa primită în dosarul ICA şi sunt nereguli în legătură cu cele 11 cărţi scrise în penitenciar, pentru care omul de afaceri ar fi beneficiat de o reducere a condamnării.

Pe 8 august 2014, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare pe Dan Voiculescu, iar Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA, a primit 8 ani de închisoare. De asemenea, Sorin Pantiş, fost director general executiv Grivco SA, a primit 7 ani de închisoare, iar Corneliu Popa, fost director general al ADS, a fost condamnat la 8 ani de închisoare.

Citește și: Cum a protejat SPP reuniunea din Sufrageria lui Oprea

Curtea de Apel Bucureşti a dispus atunci confiscarea mai multor proprietăţi, terenuri şi imobile aparţinând lui Dan Voiculescu, 'care vor trece în patrimoniul statului libere de orice sarcini'.

Citește și: Cum a ajuns un șef SIPA la SIE. Implicații în Sistem

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.