Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Voiculescu, mesaj în prima zi de școală: Câți dintre elevii obligați să învețe de acasă au primit o tabletă sau un laptop și acces la internet

dan voiculescu

Câți dintre elevii care urmează online cursurile școlare au primit mijloacele tehnice și manuale școlare pentru a putea începe școala, întreabă profesorul Dan Voiculescu pe blog, „o întrebare legitimă, la care se impune un răspuns imediat”.

„În prima zi de școală, 100.000 de elevi sunt obligați să rămână acasă din cauza includerii unor unități de învățământ în scenariul “cod roșu” care presupune desfășurarea cursurilor exclusiv online.

Dincolo de evidentul haos “organizat” de Ministerul Educației și de răfuielile electorale purtate pe toate fronturile, există o întrebare obiectivă, legitimă, la care consider că se impune un răspuns imediat:

Câți dintre elevii obligați să învețe de acasă au primit o tabletă sau un laptop, acces la internet și manuale electronice pentru a începe școala?”, scrie Dan Voiculescu.

Acesta atrage atenția că statul român încalcă dreptul la educație garantat de constituție, în cazul în care fie și un singur elev nu are tot ce îi trebuie pentru cursurile online.

„Dacă un singur copil dintre cei 100.000 obligați să învețe de acasă nu este corespunzator dotat pentru cursurile online, statul român, prin Ministerul Educației, încalcă articolul 32 din Constituția României, care reglementează “dreptul la învățătură”.

Cine și cum va răspunde pentru încălcarea Constituției și, mai ales, pentru sacrificarea a zeci de mii de elevi cărora li se încalcă dreptul la educație?”, arată Dan Voiculescu pe blog.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.