Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Voiculescu şi miza plângerilor penale împotriva miniştrilor Agriculturii

voiculescu

Fostul ministru al Agriculturii Dacian Cioloş, fost comisar europan pe Agricultură, a fost audiat miercuri la Parchetul General, în urma unei plângeri penale forumate de un condamnat în dosarul Telepatia. O asemenea plângere penală a fost formulată şi la adresa actualului ministru al Agriculturii, Daniel Constantin, de către un alt condamnat din dosarul privatizării ICA.

Plângerea penală la adresa lui Cioloş a fost făcută de Jean Cătălin Sandu - condamnat la 6 ani închisoare în cazul ICA, complice al lui Dan Voiculescu, care execută 10 ani de închisoare în același dosar. Sandu a fost angajatul lui Voiculescu, apoi fost director al Departamentului juridic din Agenția Domeniilor Statului dar și vicepreședinte al Partidului Conservator, scrie evz.ro.

Vezi şi: Fostul comisar european Dacian Cioloş, audiat la Parchetul General

Acesta este nemulțumit de faptul că Ministerul Agriculturii, condus pe atunci de Dacian Cioloș, s-a constituit parte civilă cu 60 milioane de euro în cazul ICA. Sandu susține, alături de alt condamnat, Sorin Pantiș, că Ministerul Finanțelor Publice trebuia să se constituie parte civilă, nu ministerul Agriculturii.

Plângerea la adresa lui Daniel Constantin a fost depusă de Vlad-Nicolae Săvulescu, fost director al Direcției Privatizare - Concesionare a ADS, care a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul fraudării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).

Fostul director din ADS a acuzat faptul că actualul ministru al Agriculturii a refuzat să pună la dispoziţia acuzaţilor din dosarul ICA (Dosarul Telepatia) actele prin care Ministerul Agriculturii, prin adresa 190721/14.10.2008 şi actele subsecvente, sub semnatura fostului ministru Dacian Cioloş, s-a constituit la cererea DNA parte civilă în dosar, pentru suma de 60,6 milioane euro.

Dacă procurorii vor lua de bune plângerile făcute de complicii lui Dan Voiculescu, acest lucru ar arunca în aer condamnările din dosarul ICA, potrivit unor specialiști în drept, citaţi de EVZ. Astfel, dosarul ICA ar trebui rejudecat, cu Ministerul Finanețelor ca parte civilă, și nu cu Ministerul Agriculturii, cum a stabilit instanța.

Vezi şi: Omul lui Dan Voiculescu, plângere penală împotriva lui Daniel Constantin

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.