Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dana Gîrbovan a găsit hibele din legea răspunderii magistraților

magistrati

Mulţi dintre cei care aduc în discuţie subiectul răspunderii magistraţilor nu precizează concret la ce tip de răspundere se referă, a afirmat, miercuri, preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România (UNJR), Dana Gîrbovan.

"Când se vorbeşte de răspunderea magistraţilor nu se spune în concret la ce se referă. Există o răspundere disciplinară, reglementată deja de legea privind statutul magistraţilor. Nu este o lege separată privind răspunderea disciplinară şi răspunderea materială şi răspunderea penală. Sigur că sunt probleme cu toate aceste trei tipuri de răspundere, unele au ajuns să fie excesive, altele sunt ineficiente", a declarat Dana Gîrbovan la TVR.

Citește și: Candidează la președinția țării și au apărut poze cu ea goală / FOTO HOT

În opinia sa, noul proiect de lege privind statutul magistraţilor ar putea rezolva unele dintre problemele punctuale ridicate în ultima perioadă.

"Dacă vrem să avem o discuţie aplicată pe răspunderea magistraţilor, trebuie să vedem exact la ce ne referim. Iar în noul proiect de lege privind statutul magistraţilor s-au adus amendamente, pentru că, cel puţin noi am remarcat, ar fi probleme legate de modul în care Inspecţia Judiciară acţionează, de faptul că mandatul inspectorului judiciar poate fi prelungit pe o perioadă mult prea lungă de timp (...), sunt probleme legate de termenul de prescripţie, pentru că există situaţii în care acesta expiră înainte ca partea să aibă dreptul să facă o plângere, deci sunt probleme punctuale care pot fi rezolvate prin acest nou proiect de lege privind statutul magistraţilor", a precizat preşedintele UNJR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.