Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dana Gîrbovan, şefa UNJR, în scandalul SIPA: 'Fac un apel tuturor jurnaliştilor'

timpolis.ro
dana girbovan

Dana Gîrbovan, preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România, intervine în scandalul arhivei SIPA. Aceasta aminteşte că UNJR a avut de-a lungul timpului o poziţie clară pe acest subiect şi face apel la jurnalişti să investigheze şi să dezvăluie cât mai multe informaţii despre fostul serviciu secret al Ministerului Justiţiei.

Vezi şi: ULTIMA ORĂ: REACȚIE de la Cotroceni în scandalul momentului/ VIDEO

Vezi și: ORDIN pentru Tudorel Toader: 'Dacă nu DESECRETIZEAZĂ, încrederea mea va fi ZERO'

"Se vorbeste, din nou, despre SIPA - serviciul secret militar din cadrul Ministerului Justitie, ce era intesat de securisti si prin care erau urmariti si santajati magistrati. SIPA este o tema ce apare sistematic in spatiul public, este dezbatuta cateva zile si apoi este iar ingropata, pentru a reveni recurent.

E timpul sa se faca lumina in acest caz. De 27 de ani de la caderea comunismului continuam sa activam in diverse sectoare din societate, inclusiv in justitie, cu institutii si mentalitati mostenite din oranduirea comunista.

UNJR a avut pozitii constante pentru clarificarea problemei SIPA, adresand numeroase cereri in acest sens institutiilor abilitate.

Pentru cei interesati de acest subiect, va supun atentiei doua link-uri unde am scris despre problema SIPA. (1, 2)

Fac un apel tuturor jurnalistilor sa faca eforturi investigative vis a vis de acest serviciu si arhiva sa, pentru a intelege ce s-a intamplat, incepand de la data înfiintarii acestui serviciu si pana in prezent.

Pentru o justitie cu adevarat independenta, avem nevoie inclusiv sa facem lumina in cazul SIPA", scrie Dana Gîrbovan pe Facebook.

Dana Gîrbovan îl critică pe jurnalistul Mircea Marian, după o afirmaţie legată de acţiunile fostului ministru Raluca Prună pe tema SIPA.

"Vad ca jurnalistul Mircea Marian, de la Romania Libera, a afirmat pe Facebook ca in 2016 Raluca Pruna "a fost linsata" cand "a vrut să desecretizeze arhiva SIPA". Tocmai ca ministra Pruna nu a dorit desecretizarea acelei arhive, ci ca informatiile “de interes operativ” culese de SIPA sa fie “transferate institutiilor abilitate”. Adica si acele informatii compromitatoare si de santaj la adresa magistratilor sa fie transmise, legal acum, "institutiilor abilitate", fara a se preciza cine ar fi acelea. E bine ca jurnalistii sa se documenteze temeinic cand scriu ceva despre justitie", scrie şefa UNJR, într-un P.S. la textul publicat pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.