Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dana Spinanț, primul român care preia conducerea unei Direcții Generale a Comisiei Europene

Comisia Europeana
Dana Spinant

Comisia Europeană a numit-o miercuri pe Dana Spinanț în funcția de director general al Direcției Generale Comunicare, ea devenind primul cetățean român care preia conducerea unei Direcții Generale a Comisiei Europene.

Comisia Europeană a numit-o pe Dana Spinanț în funcția de director general al Direcției Generale Comunicare (DG COMM). Acest departament este responsabil pentru comunicarea către mass-media și public a priorităților politice ale Comisiei și politicilor UE. Acesta ține Comisia la curent cu evoluțiile politice și cu tendințele din opinia publică și mass-media și definește și monitorizează imaginea Comisiei, oferind în același timp instrumente de comunicare corporativă și expertiză altor departamente ale Comisiei.

Cu o experiență profesională de peste 30 de ani, inclusiv aproape 14 ani în Comisie și 6 ani în diverse roluri manageriale în domeniul comunicării politice, Dana Spinanț este ultra-calificată pentru noul său rol.

Ea a jucat un rol esențial în modelarea comunicării politice strategice a Comisiei către mass-media, public și părțile interesate. În plus, ea a jucat un rol esențial în dezvoltarea campaniilor de comunicare și extinderea activității Comisiei în mediile sociale.

Experiența ei în sectorul comunicațiilor și mass-media este subliniată și mai mult de poziția ei anterioară de purtător de cuvânt șef adjunct al Comisiei Europene.

În noul său job, ea își va valorifica cunoștințele sale cu privire la diferite aspecte ale politicii de comunicare, concentrându-se pe furnizarea de direcție strategică și coordonarea proiectelor majore.

De naționalitate română, Dana Spinanț s-a alăturat Comisiei în 2009, după o lungă carieră în mass-media. A deținut funcții de responsabilitate progresivă în Direcția Generală Justiție și Consumatori, Direcția Generală Migrație și Afaceri Interne, Direcția Generală Politică Regională și Urbană și Direcția Generală Comunicare, unde anterior a ocupat funcția de Director Comunicare Politică și în prezent ocupă funcția de director general interimar. Dana Spinanț a fost, de asemenea, purtătorul de cuvânt adjunct al Comisiei din decembrie 2019 până în octombrie 2023.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.