Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dăncilă, GAFĂ după GAFĂ în şedinţa de Guvern: Ce cuvânt a pus-o în mare DIFICULTATE / VIDEO

Dancila guvern Victoria

Imunoglobulina pune probleme nu doar întregului sistem de sănătate, ci şi premierului Viorica Dăncilă. Oricât s-a chinuit, prim-ministrul nu a reuşit nici măcar o dată să pronunţe corect substanţa care se află în aceste zile în centrul unui adevărat scandal. Dacă iniţial premierul vorbea despre imunoglobină, în loc de imunoglobulină, s-au auzit şi forme ca imunoglobilă.

Citeşte şi: FĂRĂ PRECEDENT: Kovesi, 'IGNORATĂ' la bilanţul Ministerului Public / FOTO .

"O altă problemă la care vreau să mă refer este declanşarea mecanismului european de protecţie civilă. Şi mă refer la imunoglobină. Zilele trecute am dat acceptul doamnei ministru al Sănătăţii zilele trecute pentru declanşarea mecanismului de protecţie civilă din cauza lipsei de imunoglobilă din spitale. Impactul asupra vieţii pacienţilor diagnosticaţi cu imunodeficienţe primari, boli autoimune, ar fi foarte mare. În ultimul an s-a înregistrat o lipsa acută a imunoglobinei, situaţia va fi finalizată în sfârşit.  Este o soluţie pe care o putem rezolva pe termen scurt. Demersurile pentru achiziţionarea imunoglobinei vor fi realizate de acum înainte de compania natională Unifarm SA, care va acoperi şi costurile aferente. Vă reamintesc că discontinuităţile în aprovizionarea cu imunoglobină au fost generate de retragerea de pe piaţă a producătorilor, care asigurau 80% din necesar, iar în ciuda eforturilor făcute de ministerul Sănătăţii în anul 2017, inclusiv eliminarea taxei clawback, criza de imunoglobină a continuat.", a spus premierul Viorica Dăncilă.

Şi când a venit momentul să vorbească despre taxa clawback, retrasă de ministerul Sănătăţii pentru unele medicamente, premierul a avut mici probleme cu pronunţia. În ciuda strădaniei, prim-ministrul a reuşit să vorbească despre taxa „clau bec”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.