Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dăncilă: 4.500 de școli vor beneficia de acces la rețelele de date deschise, inclusiv la internet

Inquam Photos/ Octav Ganea
Dragnea Dancila

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, joi, că în ședința de guvern de joi va fi aprobat un proiect prin care 4.500 de școli gimnaziale vor beneficia de acces la rețelele de date deschise interconectate, inclusiv la internet, prin intermediul unei platforme naționale integrate de tip campus, scrie Mediafax.

”Aprobăm astăzi (joi - n.r.) o hotărâre de guvern extrem de necesară pentru a le oferi cât mai multor copii din România posibilitatea de a utiliza în școală, în procesul educațional, tehnologii informatice cu care ei sunt deja familiarizați. Este vorba de un proiec t în valoare totală de aproape 210 milioane de lei prin care 4.500 de școli gimnaziale din întreaga țară vor beneficia de acces la rețelele de date deschise interconectate, inclusiv la internet, prin intermediul unei platforme naționale integrate de tip campus”, a declarat Viorica Dăncilă la începutul ședinței de guvern.

Ea a mai spus că noile generații de elevi vor fi pregătite pentru cerințele erei digitale, proiectul contribuind indirect și la atingerea de către România a indicatorilor țintă din agenda digitală a Uniunii nEuropene, anume că până în 2020 50% din instituțiile de învățământ preuniversitar să folosească tehnologiile web și resursele educaționale deschise.

”Ne-am propus ca prin implementarea proiectului să să creștem la 15% ponderea profesiorilor care utilizează internetul în activitatea didactică”, a adăugat premierul Viorica Dăncilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.