Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dancilă anunță ÎNGHESUIALĂ la proiecte pe bani din FDI - Primarii au luat cu ASALT Guvernul

Dancila guvern Victoria

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, că în primele zile de la deschiderea sesiunii de înscriere în programul Fondul de Dezvoltare și Investiții, program destinat primăriilor, au fost despuse peste 134 de proiecte de finanțare, cele mai multe vizând infrastructura, rețeaua de apă sau gaze, conform Mediafax.

Citește și: Decizie ISTORICĂ a Comisiei Europene: Margarina, chipsurile, popcornul, mezelurile și supele la plic DISPAR din 2021

„Am avut în ultima perioadă deplasări în teritoriu și m-am întâlnit cu mai mulți primari, consilieri locali și consilieri județeni. Mă bucur să văd interesul foarte mare al autorităților locale față de Fondul de Dezvoltare și Investiții, un program de dezvoltare lansat recent. În primele zile de la deschiderea sesiuni au fost depuse 134 de proiecte de finanțare și transmise aproximativ 100 de solicitări de clarificare și analize de eligibilitate”, a declarat Dăncilă, la începutul ședinței de Guvern.

Premierul a menționat că au fost depuse 134 de proiecte de finanțare, de la deschiderea sesiunii de înscriere în program.

„Cele mai multe solicitări vizează investiții în infrastructura de transport, rețeaua de apă și canalizare, rețelele de energie electrică și de gaze inclusiv extinderea acestora. Încurajez autoritățile locale să aplice obținerea sprijinului guvernamental în derularea proiectelor de investiții și dezvoltare a comunităților locale și pentru a crește condițiile de viață pentru români”, a conchis Dăncilă.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a scris, joi, pe Facebook, că, edilii pot accesa 10 miliarde de euro din noul Fond de Dezvoltare şi Investiţii, pentru investiţiile primăriilor, asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară şi universităţilor.

„Când eram ministrul dezvoltării am imaginat PNDL pentru că experienţa de preşedinte al Consiliului judeţean mi-a dat posibilitatea să cunosc problemele cu care se confruntă fiecare comunitate, indiferent de dimensiune. Mulţi mi-au spus atunci că e o nebunie şi că nu voi reuşi. Azi, rezultatele vorbesc de la sine. Începând de astăzi primarii au însă un nou instrument - Fondul de Dezvoltare şi Investiţii. Românii merită să aibă aproape de casă şcoli, grădiniţe, creşe, spitale, dispensare, clinici medicale. Fiecare localitate poate avea drumuri asfaltate, apă curentă şi canalizare, reţea de electricitate şi gaze naturale. Sunt bani şi pentru locuinţe sociale pentru tineri sau pentru reabilitarea clădirilor cu risc seismic, cămine culturale şi lăcaşuri de cult", transmite Liviu Dragnea, joi, pe Facebook.

Acesta a mai completat spunând că primarii trebuie să depună documente la Bucureşti pentru a accesa fondurile care însumează 10 miliarde euro.

Pe de altă parte, senatorul PNL Florin Cîţu a declarat, joi pe Facebook, că Liviu Dragnea minte în legătură cu alocarea a 10 miliarde euro prin Fondul de Dezvoltare şi Investiţii, precizând că suma pusă la dispoziţie pentru acest an este de fapt de 63 milioane euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.