Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dăncilă, cină oficială cu Antonio Tajani - Ce i-a transmis premierul înainte de discursul din Parlamentul European

Inquam Photos / Octav Ganea
Dancila Juncker

Premierul Viorica Dăncilă i-a transmis președintelui Parlamentului European, Antonio Tajani, că dorește ca România să avanseze cât mai multe dosare legislative în prima parte a mandatului Președinției Consiliului UE, informează Guvernul.

Șeful Executivului a participat, în cadrul vizitei la Strasbourg, la o cină oficială oferită luni seară de președintele PE, Antonio Tajani, a anunțat Guvernul, într-un comunicat de presă remis, marți, MEDIAFAX.

Premierul Dăncilă a reiterat angajamentul României de a fi un partener de încredere în procesul decizional la nivelul Uniunii Europene pe durata exercitării de către țara noastră a Președinției Consiliului UE. Astfel, prim-ministrul a exprimat dorința de a avansa cât mai multe dintre dosarele legislative în prima parte a mandatului Președinției române.

De asemenea, Dăncilă i-a asigurat pe oficialii europeni de toată deschiderea Guvernului către o cooperare instituțională susținută, pentru a consolida UE.

„În alocuţiunea sa, președintele Parlamentului European, Antonio Tajani a urat succes Preşedinţiei României a Consiliului UE, prima preşedinţie de la aderare, și a exprimat deschiderea sa și a Parlamentului European pentru a lucra și coopera strâns, în vederea închiderii dosarelor legislative”, potrivit sursei citate.

La cina oficială au mai participat vicepreședintele PE, Ioan-Mircea Pascu, secretarul general al PE Klaus Welle, președintele grupului S&D, Udo Bullman, vicepreședintele grupului PPE, Marian Jean Marinescu, vicepreședintele grupului ECR, Olaf Henckel, vicepreședintele grupului ALDE, Norica Nicolai, co-liderii delegației române în PPE, Adina-Ioana Vălean și Teodor Stolojan, liderul delegației române în S&D, Dan Nica, șeful de cabinet al președintelui, Antonio Tajani, Diego Vanga Fano si reprezentanți ai SGCONS.

Din delegatia română au făcut parte ministrul de Interne Carmen Dan, ministrul Fondurilor Europene Rovana Plumb, ministrul de Externe Teodor Meleșcanu, ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici, ministrul Muncii Marius-Constantin Budăi și ministrul delegat pentru Afaceri Europene George Ciamba.

Viorica Dăncilă se află de luni la Strasbourg. Aceasta va prezenta prioritățile Președinției României la Consiliul Uniunii Europene în cadrul sesiunii plenare, de marți, a Parlamentului European.

Premierul va participa, de asemenea, alături de înalți oficiali europeni și membri ai Guvernului României, la vernisajul expoziției de fotografie pe tema „Tradiții și peisaje din România”, organizat cu ocazia debutului Președinției române la Consiliul UE.

Vizita premierului Dăncilă la Strasbourg vine după ce, la sfârșitul săptămânii precedente, președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, președintele Consiliului European Donald Tusk, președintele Parlamentului European și membri ai Colegiului comisarilor europeni au venit la București, pentru a participa la ceremonia oficială de inaugurare a Președinției Consiliului UE preluată de la 1 ianuarie 2019 de către România.

Oficialii europeni au avut întrevederi cu președintele Klaus Iohannis, premierul Viorica Dăncilă, precum și cu președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu și vicepreședintele Camerei Deputaților Florin Iordache, căruia șeful Camerei Deputaților Liviu Dragnea i-a delegat atribuțiile deoarece se află în concediu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.