Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dăncilă contraatacă în 'războiul' cu Iohannis. Premierul, față în față cu Mugur Isărescu

Inquam Photos / Octav Ganea
viorica dancila

Premierul Viorica Dăncilă se va întâlni astăzi cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. Anunțul a fost făcut săptămâna trecută de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

„Nu e atributul guvernului sau ministerului nivelul ROBOR în piață. E atributul Băncii Naționale. Va fi o discuție între cea dintre Banca Națională și doamna premier. Discuțiile respective se vor axa cu argumente pro-contra, vom vedea ca Guvern care sunt argumentele Băncii Naționale, dacă putem face un mix de politici ca lucrurile să se schimbe. BNR invocă ceva la nivelul guvernului, noi spunem că trebuie să fie ceva acțiuni din partea BNR, care trebuie îndreptate într-o anumită zonă, dar nu că cerem noi BNR să facă într-un fel sau altul”, a spus Teodorovici, săptămâna trecută.

Pe 25 aprilie, Klaus Iohannis a avut miercuri o întrevedere cu conducerea Băncii Naționale a României, reprezentată de guvernatorul Mugur Isărescu și prim-viceguvernatorul Florin Georgescu.

Procurorul 'Portocală' primește o nouă lovitură - Încă un denunț pe numele lui Mircea Negulescu

În cadrul discuțiilor, a fost analizată situația macroeconomică existentă, context în care președintele României a subliniat că este esențială independența Băncii Naționale a României în legătură cu deciziile de politică monetară, aceasta fiind o condiție fundamentală pentru un stat membru al Uniunii Europene.

Klaus Iohannis a subliniat că atât Guvernul, cât și Banca Națională trebuie să evite abordările concurențiale, astfel încât cooperarea instituțională să fie una eficientă, în condiții de echilibru și responsabilitate față de interesele economice ale României.

La finalul întrevederii, președintele României și-a exprimat speranța că vor exista discuții între Guvern și BNR în perioada imediat următoare, care să îmbunătățească dialogul instituțional și cooperarea în domeniul politicilor economice.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.