Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dăncilă i-a transmis omologului din Croația susținerea candidaturii țării sale la Consiliul Europei

Inquam Photos/ Octav Ganea
Viorica Dancila

Premierul Viorica Dăncilă i-a transmis, joi, cu omologul din Croația Andrej Plenković, cu ocazia participării la Summit-ul cooperării între statele din Europa Centrală şi de Est şi China - 16+1, că Guvernul sprijină candidatura Croației și Finlandei la Consiliul Europei, potrivit mediafax.

„În cadrul reuniunii, cei doi prim-miniștri au avut un schimb de opinii privind stadiul cooperării bilaterale. A fost evidențiată dorința ambelor state de consolidare și diversificare a cooperării, fiind subliniată importanța continuării dialogului politic și sectorial, precum si organizarea unei ședințe de guvern comune. Cei doi înalți oficiali au pus accent pe importanța cooperării economice, obiectivul fiind de a identifica noi oportunități din perspectiva creșterii volumului schimburilor comerciale și a investițiilor reciproce în cele două state”, a informat Guvernul, într-un comunicat de presă.

Citește și: Tun la capitolul imagine! Eugen Teodorovici dă o lovitură cu impact major

„Pe lângă aspectele relației bilaterale, a fost abordat și stadiul principalelor dosare aflate pe agenda europeană, respectiv gestionarea problematicii Brexit, consolidarea instrumentelor europene de combatere a migrației, finalizarea negocierilor privind Cadrul Financiar Multianual. În context, ambii demnitari au discutat despre consolidarea instrumentelor privind întărirea coeziunii la nivel european, precum și stadiul pregătirilor Summit-ului de la Sibiu, din 9 mai”, mai spune sursa citată.

Citește și: RCS&RDS a demolat concurența! Zeci de mii de români au făcut asta – Lovitură pentru Telekom, Vodafone și Orange

Ambii premieri au pus accent pe consolidarea și diversificarea cooperării în cadrul formatului trilateral România-Croația-Finlanda. Prim-ministrul Viorica Dancilă a transmis sprijinul Guvernului român pentru candidatura Croației și Finlandei la Consiliul Europei.

Totodată, prim-ministrul croat a felicitat Pres Ro pentru rezultatele remarcabile obținute în cele 4 luni de mandat.

Citește și: Dezastru pentru Liviu Dragnea! A primit lovitura de grație – Anunț făcut de Rareș Bogdan

Pe agenda discuțiilor s-a aflat și stadiul procesului de aderare al țărior din Balcanii de Vest la Uniunea Europeană. În acest sens, a fost reiterat sprijinul româno-croat pentru avansarea procesului de aderare al acestora la UE.

Premierul Viorica Dăncilă participă, joi și vineri, la Summit-ul Șefilor de Guvern ai formatului cooperării 16+1 / Europa Centrală și de Est – R. P. Chineză, care se va desfășura în Croația, la Dubrovnik, informează Executivul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.