Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dăncilă preia principala temă din campania lui Mircea Diaconu: 'Voi avea curajul să duc la capăt ce l-a speriat pe Iohannis'

Inquam Photos - George Călin
Inquam Viorica Dăncilă

După ce a preluat ideea preşedintelui "full time" de la Dan Barna, Viorica Dăncilă îşi duce mai departe planul de a se adresa electoralului candidaţilor care nu au intrat în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. De această dată, preşedintele PSD adresează problema defrişărilor ilegale, despre care a afirmat anterior că a fost printre principalele teme din campania lui Mircea Diaconu. Viorica Dăncilă anunţă ce are de gând să facă în acest domeniu dacă va ajunge preşedinte, denunţând în acelaşi timp faptul că preşedintelele Iohannis nu a făcut suficient pentru rezolvarea problemei.

"Am primit în ultimele zile multe întrebări referitoare la poziția și planul meu de acțiuni pe mediu. Cred că Președintele trebuie să aducă în dezbatere publică tăierile ilegale de păduri, criza climatică, calitatea aerului și a apei, situația gunoaielor care ne îngroapă. O cer copiii ieșiți în stradă împotriva indiferenței, o cere societatea civilă care încearcă să oprească drujbele, o cer milioanele de români care pierd, zi de zi, dreptul la natură. Timp de cinci ani, am primit de la Cotroceni doar tăcere sau reacții buimace. În campanie, domnul Iohannis fuge de întrebările importante, refuză să-și facă, măcar acum, temele.

Pădurile sunt prima mea prioritate privitoare la mediu, în calitate de Președinte al României. Voi cere, de urgență, Consiliului Suprem de Apărare a Țării să acționeze ferm în această chestiune de securitate națională, să oblige autoritățile să oprească acum crimele, șantajul și jaful care are loc sub ochii noștri. Voi avea curajul să duc la capăt ce l-a speriat pe Iohannis în 2015, când a început, cu indolența specifică, acest proces.

Voi cere, în cadrul ședințelor de Guvern pe care le voi conduce, să fie dusă la capăt finanțarea corectă și aducerea tehnologică la zi a Sistemului de Urmărire a Materialului Lemnos (SUMAL), repunerea în funcționare a aplicației Inspectorul Pădurii și aducerea la zi, la maxim de transparență, a Inventarului Național Forestier. Voi susține, prin mesaje publice și prin crearea unui grup de lucru coordonat la nivelul Administrației Prezidențiale, crearea și finanțarea de noi parcuri naturale, precum și creșterea suprafeței împădurite.

Soluțiile există. Este nevoie de curaj și de încăpățânare pentru a le pune în aplicare!", scrie Viorica Dăncilă pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.