Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dăncilă, referitor la situaţia din Căpeni:Prioritatea noastră este să convingem oamenii să părăsească zona cu risc de inundaţii

Inquam Photos / Octav Ganea
viorica dancila

remierul Viorica Dăncilă a făcut, joi, un apel la localnicii din satul Căpeni (jud. Covasna) care nu doresc să-şi părăsească gospodăriile expuse în aceste zile la inundaţii să respecte instrucţiunile date de către autorităţi şi a precizat că MAI este pregătit în acest moment şi pentru o evacuare forţată a oamenilor, pentru ca acestora să nu le fie pusă în pericol viaţa, informează agerpres.ro

"Încă de azi noapte, domnul ministru al apelor şi pădurilor, domnul Deneş, este în localitatea Căpeni, unde avem o mare problemă şi unde a inspectat la faţa locului digul aflat sub presiunea apelor. Împreună cu autorităţile locale şi efectivele Ministerului Afacerilor Interne au supravegheat toată noaptea evoluţia situaţiei. În acest moment, la faţa locului se află şi doamna ministru Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne. Prioritatea noastră în acest moment este să convingem oamenii să părăsească zona aflată sub ameninţarea inundaţiilor. Chiar dacă apa s-a mai retras în acest moment, presiunea rămâne mare şi dacă digul va ceda atunci putem vorbi de punerea în pericol a vieţilor oamenilor şi cred că acest lucru este foarte, foarte important. Ministrul Afacerilor Interne este pregătit în acest moment şi pentru o evacuare forţată. Nu ne dorim acest lucru, motiv pentru care facem apel la oameni să înţeleagă situaţia şi să respecte instrucţiunile date de către autorităţi", a declarat Viorica Dăncilă în deschiderea şedinţei de Guvern. 

Premierul a adăugat că în total, la nivel naţional, potrivit situaţiei transmise de Ministerul Afacerilor Interne, joi dimineaţă, erau 31 de localităţi afectate din 13 judeţe. 

"Sunt afectate trei drumuri naţionale (...) şi peste 350 de gospodării. Prefecţii şi autorităţile din judeţele Braşov, Bacău, Călăraşi, Covasna, Dâmboviţa, Giurgiu, Harghita, Mureş, Prahova, Sibiu, Teleorman, Vâlcea şi Vaslui au acţionat în toată această perioadă şi vor rămâne în continuare concentraţi pentru a realiza intervenţii în sprijinul populaţiei dacă va fi necesar", a mai declarat Dăncilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.