Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dăncilă: România a scris istorie în aeronautica mondială

Inquam Photos / George Calin
dancila

Premierul Viorica Dăncilă a transmis, sâmbătă, un mesaj cu prilejul Zilei Aviației Române. Șeful Executivului a afirmat că această sărbătoare este un prilej de a retrăi mândria că România a scris istorie în aeronautica mondială.

„Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene reprezintă un prilej de a retrăi mândria că țara noastră a scris istorie în aeronautica mondială, nume ca Vlaicu, Vuia și Coandă ocupând loc nu doar în prima linie a marilor inventatori din acest domeniu, ci și în -escadrila- celor care au împlinit vechiul vis al omului de a cuceri cerul. Aviația militară ne protejează viețile, aviația civilă ne sporește bunăstarea și face ca vechiul ideal al multor oameni de a vedea lumea, de a înțelege stiluri de viață și culturi diferite să devină realitate”, se arată în mesajul transmis de Viorica Dăncilă.

Premierul le-a transmis aviatorilor români „cele mai calde gânduri, sănătate și bucurie” și să se întoarcă cu bine acasă din misiuni.

„Transmit cel mai calde gânduri, alături de urări de sănătate și bucurii, tuturor celor care slujesc aviaţia militară și civilă, precum și tuturor românilor care își sărbătoresc astăzi ziua numelui, cu ocazia praznicului Sfântului Mare Proroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul aviatorilor români. Sunteți, zilnic, eroii noștri, dragi membri ai Forțelor Aeriene Române. Vă doresc să vă întoarceți cu bine acasă din misiunile dumneavoastră militare și civile!”, a sublinian Dăncilă.

Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene este sărbătorită, în fiecare an, la 20 iulie, când este prăznuit Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul spiritual al piloților. În aceeași lună, în urmă cu 109 ani, Aurel Vlaicu efectua primul zbor complet cu un aeroplan de concepţie proprie pe teritoriul ţării noastre.

Potrivit Ministerului Apărării Naționale, detașamentul italian format din aproximativ 130 de militari (piloţi și personal tehnic) cu aeronave Eurofighter Typhoon, dislocat pe aerodromul Mihail Kogălniceanu, participă la executarea unor misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO, alături de aeronavele F-16 Fighting Falcon, MiG-21 LanceR și militari ai Forțelor Aeriene Române.

Citește și: Cozmin Gușă prezice arestări, un joc dublu în PSD și ridică suspiciuni despre lobby-ul lui Iohannis pentru Kovesi .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.