Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dăncilă: România se opune plafonării obligatorii a subvențiilor agricole. Ar afecta grav fermele

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, la Palatul Victoria, într-o declarație de presă comună cu comisarul european pentru Agricultură, Phil Hogan, că România se opune propunerii de plafonare obligatorie a subvențiilor agricole pentru că „va afecta grav” fermele competitive, scrie Mediafax.

„Credem că ar trebui să se utilizeze, la calculul subvenției, suprafața solicitată în 2018 și nu 2016. Susținem menținerea unui nivel adecvat al bugetului politicii agricole comune, reducerea acestuia riscând să adâncească decalajele de dezvoltare între regiuni dar și între statele membre. Dorim creșterea fondurilor alocate dezvoltării rurale. Considerăm că reducerea de 16% și intenția de creștere a ratei de cofinanțare națională vor afecta grav dezvoltarea zonelor de munte, a zonelor defavorizate, a agriculturii ecologice, măsurile de climă și mediu, investițiile în inovare și dezvoltarea de cunoștințe", a declarat premierul Viorica Dăncilă, după o discuție la Guvern cu comisarul european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Phil Hogan.

Dăncilă a menționat că România nu susține propunerea de plafonare obligatorie a subvențiilor agricole.

„România se opune propunerii de plafonare obligatorie a subvențiilor agricole, o astfel de măsură va afecta grav fermele mari, competitive, dar și pe cele mijlocii, fără a contribui cu adevărat la restructurarea a fermelor necompetitive. Propunerea nostră este de a lăsa la latitudinea statelor membre decizia privind plafonarea sau plata redistributivă cu creșterea procentului acesteia la 25-30 la sută pentru fermele mari", a precizat prim-ministru, în declarația de presă comună cu Phil Hogan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.