Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dăncilă s-a dezlănţuit în P.E., după ce liderul 'Verzilor' a criticat-o pentru raportul GRECO: 'Ar trebui să se uite şi la ţara din care face parte'

Inquam Photos / Octav Ganea
Dancila Juncker

Viorica Dăncilă i-a răspuns, marți, liderului grupului Verzilor din PE, Philippe Lamberts, după ce acesta a acuzat guvernul român că nu respectă recomandările GRECO. Premierul a afirmat că pentru a avea o justiție independentă, Guvernul trebuie să lase magistrații să găsească un consens, transmite Mediafax.

„Domnul Lamberts, îmi pare rău că a plecat, pe partea logistică mi-a plăcut, jos pălăria. Eu cred că România merită acest lucru. Pentru noi toate dosarele au fost importante, iar legat de GRECO, analizăm fiecare punct, dar cred că trebuie să se uite și la Belgia, țara din care face parte. Sunt 15 recomandări, din care a implementat doar una. Trebuie să nu intervenim noi, ci magistrații dacă intr-adevăr vrem o independență a justiției trebuie ca magistrații să găsească consensul, nu să îl implementăm noi”, a susținut Viorica Dăncilă, în plenul Parlamentului European.

Philippe Lamberts a părăsit sala plenară în timpul intervenției Vioricăi Dăncilă.

Afirmațiile premierului român vin în contextul în care copreşedintele grupului Verzilor din Parlamentul European, Philippe Lamberts a declarat, în plen, că guvernul român nu respectă rapoartele GRECO și că nu se ridică la nivelul Europei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.